logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Usuwanie "Przyspieszenie prędkości gier" - Xiaomi Redmi 4X

marecki1311 18 Cze 2023 10:18 9774 24
REKLAMA
  • #1 20621472
    marecki1311
    Poziom 3  
    Ocena: 54
    Witam wszystkich, mam problem z syfem pod tytułem; "Przyspieszenie prędkości gier" - nie mogę tego usunąć z telefonu, nie ma tego na żadnej liście zainstalowanych aplikacji, nie ma tego w sklepie play i w aplikacjach, wpieprzyło mi to się przy instalowaniu pewnej aplikacji, którą potem usunąłem bez problemu a to coś zostało, jak to usunąć?
  • REKLAMA
  • #2 20621475
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15533
    Nauczyć się pisać - nie jesteś na podwórku z "ziomalami".
    Skoro jest link do aplikacji, to nadal gdzieś musi być.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 20621483
    marecki1311
    Poziom 3  
    Nie ma tego nigdzie pod tą nazwą, może jest pod jakąś inną ukrytą, ale jak to znaleźć?
    Syf się nie podoba? jest to syf skoro nie można tego usunąć bezpośrednio, coś taki delikatny?
  • Pomocny post
    #4 20622437
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 753
    Sprawdź jakie procesy są uruchamiane w ustawieniach automatycznie. Myślę że po ikonie poznasz co to. Wyłączysz albo usuniesz.
  • #5 20622490
    marecki1311
    Poziom 3  
    Przejrzałem wszystko co mogłem, po nazwie, po ikonie nic nie znalazłem, na bank jest pod inną nazwą w uruchomionych procesach, albo ... wie gdzie to jest.
  • Pomocny post
    #6 20622577
    quish
    Poziom 16  
    Ocena: 28
    O ile pamiętam (nie mam aktualnie żadnego Xiaomi) to jest funkcja MIUI i da się to wyłączyć w ustawieniach. Poszukaj w Ustawienia->funkcje specjalne.
  • #7 20622757
    marecki1311
    Poziom 3  
    W funkcji specjalnych tego nie mam, ale w "zarządzaj aplikacjami" są wyszczególnione wszystkie działające procesy + aplikacje, jest ich w sumie 246 i nie ma jej tam, wśród nich są takie o tak dziwnej nazwie że ciężko to będzie znaleźć, a nie będę wyłączał czegoś czego nie znam bo narobię sobie bigosu.
  • Pomocny post
    #8 20622784
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15533
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #9 20622849
    marecki1311
    Poziom 3  
    Dzięki @sosarek za linka, przeczytałem ale u mnie jest inaczej: Nie mam opcji "gra turbo" w funkcjach specjalnych i w żadnej innej sekcji, nie instalowałem żadnej gry tylko zupełnie inną aplikację gdzie znajdowało się "cudo" pod nazwą "Przyspieszenie prędkości gier" (no ale sądząc po nazwie to pewnie to samo) nie zmienia to faktu że nie mam tego u siebie.
    Usuwanie "Przyspieszenie prędkości gier" - Xiaomi Redmi 4X Usuwanie "Przyspieszenie prędkości gier" - Xiaomi Redmi 4X
  • REKLAMA
  • #10 20623820
    quish
    Poziom 16  
    A zobacz czy nie ma w panelu sterowania? W Realme ten wynalazek nazywa się poprostu Gry i jest normalnie widoczny w Zarządzaniu aplikacjami.
  • REKLAMA
  • #11 20624004
    marecki1311
    Poziom 3  
    No jest ta aplikacja "gry", ale można ją jednie włączyć i wyłączyć bez możliwości usunięcia bo jest systemowa, włączanie jej i wyłączanie niczego nie zmienia i co dalej z tym zrobić? Usuwanie "Przyspieszenie prędkości gier" - Xiaomi Redmi 4X
    Jest sporo jakichś aplikacji bez ikony z dziwnymi nazwami, podejrzewam że to dziadostwo: Usuwanie "Przyspieszenie prędkości gier" - Xiaomi Redmi 4X jest właśnie pod taką "uktytą" nazwą, ale jak pisałem wcześniej nie mogę wszystkiego po kolei wyłączać bo coś spierniczę.
  • #13 20624897
    marecki1311
    Poziom 3  
    Wszystko się zgadza poza jednym - włączyć i wyłączyć to się da, ale ja chcę to usunąć i nie wiem jak.
  • Pomocny post
    #14 20625033
    quish
    Poziom 16  
    Tylko nie bardzo rozumiem po co. Przecież jak wyłączysz to nie działa. Chcesz 10MB pamięci odzyskać? To jest część MIUI i bez większej ingerencji w system raczej nie usuniesz. Nawet jak znajdziesz nazwę pakietu to najwyżej dasz radę go ukryć.

Powinno być widoczne jako com.xiaomi.gameboosterglobal ew. szukaj zbliżonej nazwy.
  • #15 20625239
    marecki1311
    Poziom 3  
    Nie chodzi o ten znikomy pobór pamięci, po prostu nie lubię zbędnych śmieci w telefonie. Ok, tylko że ja nigdy tego nie miałem, to zainstalowało się samo 3 dni temu przy instalowaniu innej aplikacji. Przeniosłem tę ikonę z głównego ekranu do innego folderu, aby mnie nie raziła w oczy. Widzę, że jest tak, jak piszesz - zrobiła się systemowa i nie usunę jej. Pod tą nazwą jej nie ma. Prześledziłem wszystkie (246 nazw) i nie znalazłem nic, co byłoby chociaż trochę podobne do nazwy "gry", czy to w polskim czy angielskim języku. Trudno, widzę, że już nic z tym nie zrobię - musi zostać. Dzięki za zainteresowanie i pomoc.
  • Pomocny post
    #16 20625525
    winmap
    Poziom 38  
    Była aktualizacja i się zainstalowała. Nie usuniesz tego! Chyba że znajdziesz zmodyfikowane oprogramowanie bez tego. Tyle w tym temacie. Nic więcej nie zrobisz.
  • Pomocny post
    #17 20625563
    lukaszd82
    Poziom 31  
    Ocena: 491
    Są apki na sieci, które pozwalają na urządzeniach xiaomi usunąć część aplikacji systemowych. Nazwy nie pamiętam, ale kiedyś na Redmi 4X to robiłem...
    Tylko uważaj, co byś sobie telefonu nie załatwił...
    Tu filmik jak bez rootowania telefonu to zrobić :)
    Tylko to trzeba robić praktycznie po każdej pełnej aktualizacji MIUI.

• #19 20626271
    winmap
    Poziom 38  

SP5IT napisał:
    ADB AppControl i wywalasz wszystko co chcesz.
    https://adbappcontrol.com/en/
    M

Owszem, ale taki program może uszkodzić telefon przy okazji.
  • #21 20626514
    marecki1311
    Poziom 3  
    Dzięki panowie za wszystkie sugestie i podpowiedzi. Ja osobiście nie mam takiego zmysłu do zabawy tymi zabawkami. Telefon służy mi do podstawowej funkcji, czyli zadzwoń-odbierz, czasem nawigacja i zerknięcie w neta. To wszystko. Nie korzystam z telefonu tak jak pokolenie Z, więc wszelkie próby usunięcia tej aplikacji już sobie darowałem, bo tak jak napisał @SP5IT, trzeba wiedzieć, gdzie palce wsadzić, aby niczego przy okazji nie popsuć. Zostawię więc to tak, jak jest, bez niekontrolowanej grzebaniny.
  • #22 20629675
    winmap
    Poziom 38  
    SP5IT napisał:
    Trza mieć na czym czapkie nosić. Tego rodzaju grzebanie trzeba wiedzieć co się robi. Poza tym telefonu nie uszkodzi.
    w przenośni oprogramowanie. Dobrze wiesz o co chodzi..
  • #24 20630468
    winmap
    Poziom 38  
    SP5IT napisał:
    Ten soft robi również kopie zapasowe usuwanych plików.
    Jak się za dużo wywali można przywrócić.
    M

Tylko żeby ktoś umiał to ogarnąć. Łatwo jest popsuć a później naprawić gorzej. Nie każdy ma smykałkę do grzebania w sofcie.. Ja nie polecam takich zabiegów każdemu kto popadnie. Pozdr.
  • #25 20655101
    marecki1311
    Poziom 3  
    Temat do zamknięcia.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z aplikacją "Przyspieszenie prędkości gier" na telefonie Xiaomi Redmi 4X, której nie można usunąć ani znaleźć w liście aplikacji. W odpowiedziach sugerowane są różne metody, takie jak sprawdzenie uruchomionych procesów w ustawieniach, poszukiwanie w funkcjach specjalnych MIUI oraz użycie aplikacji do zarządzania systemem, jak ADB AppControl. Użytkownik zauważa, że aplikacja stała się systemowa po instalacji innej aplikacji i nie ma możliwości jej usunięcia bez ryzyka uszkodzenia telefonu. Ostatecznie decyduje się na pozostawienie aplikacji, aby uniknąć problemów z systemem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA