Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamAwiedzaumiejetnosciO napisał:To bardziej zależy od umiejętności hobbysty, niż od samej płytki.do czego może posłużyć lub co można z tego zrobić, pozdrawiam.
AwiedzaumiejetnosciO napisał:udało mi się kilka przedłużkę skręcić do piły od drzewa 3 fazowe i N na uziemieniu
AwiedzaumiejetnosciO napisał:Ciężko się to czyta. To nie takie proste, żeby coś przerobić trzeba to rozpracować, zrozumieć jak działa, odrysować sobie schemat z płytki, ja takie rzeczy robiłem bo mnie ciekawiło, ale na elektrodzie takich pracowitych hobbystów, to może jeden na rok się trafi, to nawet nie jest 1%. Nie ma chętnych na trudną pracochłonną zabawę z której nie ma korzyści tylko strata czasu i wiedza.myślę sobie napisze na elektrod zie i coś się wymyśli tam pod lutuje gdzieś przezwoji a efekt będzie nie tylko mój jako dłoni
AwiedzaumiejetnosciO napisał:Było minęło, był PRL trudne czasy, ludzie musieli współpracować, grupizm miał sens. Nastała wolność teraz ważny jest indywidualizm, każdy pracuje na siebie, nastąpił zwrot w przeciwną stronę. W internecie widać Polacy, to jeden z najbardziej niechętnych do współpracy narodów, bo albo się nie chce, albo jestem profesjonalistą nie będę się dzielił wiedzą. Wystarczy poszukać w internecie, jak jest jakiś problem w urządzeniem, to nigdy nie znajdziesz odpowiedzi na polskich stronach, prędzej jakiś ruski, hindus albo chińczyk, się podzieli efektami swojej pracy, polak nigdy.historia pokazała my jako naród umiemy się zjednoczyć j zawsze coś dobrego stworzyć a zaczynając od małych rzeczy może uda się polepszyć wiedzę nie tylko moja innych ludzi
AwiedzaumiejetnosciO napisał:Ta kostka (mała) to zapewne złącze. Przy tej kostce jest większa kostka w kolorze brązowym. Prawdopodobnie jest to tradycyjny transformator zalewany (nierozbieralny) o małej mocy.A u giry po prawej kostka pomarańczowa na 6 pin
AwiedzaumiejetnosciO napisał:Czy stworzyć możena coś z tego
acctr napisał:P1KW , U : 83V , I : 14.5A
RATING AIR COOLED
P16KW , U : 87V , I : 22.2A
andreweczek napisał:ma racje ale chyba to oznaczenia samego silnika.