Zauważyłem, ze temat nie został jeszcze poruszony, wogole na polskim internecie mało jest informacji na temat koncówek z serii TDA89xx.
Chcem zrobić mocniejszą końcówke mocy do kolumny basowej, do pieca do gitary basowej w paśmie mniej-więcej do 200 Hz (system biamp). Mam już kolumne na dwóch Alphard'ach LW1200 (100W/8Ω) w obudowie zamkniętej. Muszę ją czymś napędzić
Troche poczytałem o klasie D i jestem bardzo zainteresowany tematem. Niestety niektóre konćowki w tej klasie np. LM4651/4652 są trudne w budowie
.
Są bardzo kapryśne, szczególnie jeśli chodzi o rozmieszczenie elementów na płytce.
O ile się nie mylę, to do tego dochodzi kłopot z filtrem za końcówką.
Miał może ktoś z was do czynienia z TDA8920 ?
Oto schemat aplikacyjny z katalogu philips'a:
Oto, co możemy z tej kostki wysiągnąć:
Zainteresowanym zapraszam do poczytania katalogu:
http://bucowski.fm.interia.pl/TDA8920B_class_D_2x100W_amplifer.pdf
--------------------------------------------------------------------------------
A jaki sprzęt wy byście zastosowali ??
A może Tripath'y ? Chyba ciężko je dostać w Polsce:|.
Szczerze mówiąc to chcem poeksperymentować z klasą D, ale nie mam jeszcze doświadczenia w tej kwestii.
Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc
Chcem zrobić mocniejszą końcówke mocy do kolumny basowej, do pieca do gitary basowej w paśmie mniej-więcej do 200 Hz (system biamp). Mam już kolumne na dwóch Alphard'ach LW1200 (100W/8Ω) w obudowie zamkniętej. Muszę ją czymś napędzić
Troche poczytałem o klasie D i jestem bardzo zainteresowany tematem. Niestety niektóre konćowki w tej klasie np. LM4651/4652 są trudne w budowie
Są bardzo kapryśne, szczególnie jeśli chodzi o rozmieszczenie elementów na płytce.
O ile się nie mylę, to do tego dochodzi kłopot z filtrem za końcówką.
Miał może ktoś z was do czynienia z TDA8920 ?
Oto schemat aplikacyjny z katalogu philips'a:
Oto, co możemy z tej kostki wysiągnąć:
Zainteresowanym zapraszam do poczytania katalogu:
http://bucowski.fm.interia.pl/TDA8920B_class_D_2x100W_amplifer.pdf
--------------------------------------------------------------------------------
A jaki sprzęt wy byście zastosowali ??
A może Tripath'y ? Chyba ciężko je dostać w Polsce:|.
Szczerze mówiąc to chcem poeksperymentować z klasą D, ale nie mam jeszcze doświadczenia w tej kwestii.
Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc