Witam, jestem na etapie planowania systemu monitoringu domu jednorodzinnego, problem polega na tym, że ten dom jest cały wykończony i nie wiem, jak puścić skrętkę na zewnątrz bez prucia ścian. Kilka lat temu nie przyszło mi do głowy puścić dodatkowo "na zaś", nie chcę kamer na WiFi. Czy ktoś ma jakieś sugestie, jak to poprowadzić najmniej inwazyjnie? Czy kamery firmy Hikvision to dobry wybór? Monitoring na zewnątrz, słabo oświetlone, możliwość podglądu z aplikacji.
AI: Czy możesz opisać układ domu lub podać informacje o dostępnych alternatywnych trasach dla kabli, takich jak strych, piwnica lub zewnętrzne kanały?
poddasze ocieplone wełną
AI: Jaki masz budżet na instalację systemu monitoringu, czy rozważasz zatrudnienie profesjonalistów do pomocy?
4000 zł
– budżet / max 4000zł
– wymagania stawiane systemowi / monitoring domu oraz 6a działki przed domem
– ilość kamer / 4szt
– szerokość obserwowanej sceny i maksymalną odległość od kamery / max najdalszy punkt obserwacyjny ok 25-30m
– warunki oświetleniowe / 30 metrów od domu latarnia uliczna, jest to najdalej wysunięty punkt monitoringu
– minimalny czas zapisu /archiwizowania/ nagrań / najlepiej ok mc
– dostęp do nagranego materiału; zdalny, lokalny na monitorze, na TV lub innych multimediach / aplikacja, monitor
– szczegółowość (rozpoznanie twarzy, tablic rejestracyjnych, sylwetki, widok ogólny) / rozpoznanie twarzy, tablic rejestracyjnych
AI: Czy możesz opisać układ domu lub podać informacje o dostępnych alternatywnych trasach dla kabli, takich jak strych, piwnica lub zewnętrzne kanały?
poddasze ocieplone wełną
AI: Jaki masz budżet na instalację systemu monitoringu, czy rozważasz zatrudnienie profesjonalistów do pomocy?
4000 zł
– budżet / max 4000zł
– wymagania stawiane systemowi / monitoring domu oraz 6a działki przed domem
– ilość kamer / 4szt
– szerokość obserwowanej sceny i maksymalną odległość od kamery / max najdalszy punkt obserwacyjny ok 25-30m
– warunki oświetleniowe / 30 metrów od domu latarnia uliczna, jest to najdalej wysunięty punkt monitoringu
– minimalny czas zapisu /archiwizowania/ nagrań / najlepiej ok mc
– dostęp do nagranego materiału; zdalny, lokalny na monitorze, na TV lub innych multimediach / aplikacja, monitor
– szczegółowość (rozpoznanie twarzy, tablic rejestracyjnych, sylwetki, widok ogólny) / rozpoznanie twarzy, tablic rejestracyjnych