logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie MOES Smart WiFi Ambient Lighting i HDMI Switch do Samsung QE55Q77DAT

lukasz10874 15 Sty 2025 12:39 849 11
REKLAMA
  • #1 21393844
    lukasz10874
    Poziom 2  
    Cześć. Posiadam telewizor Samsung QE55Q77DAT 55. Dokupiłem MOES Smart WiFi Ambient Lighting TV Backlight 4K HDMI 2.0 Sync Box oraz SWITCH HDMI 2.1 4x1 PRZEŁĄCZNIK 8K 4K. Jak mam to podpiąć, żeby działało z moimi 2 konsolami i dekoderem TV?
    AI: Jakie modele konsol i dekodera TV chcesz podłączyć do telewizora?
    Xbox Series i PS5
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21394778
    lukasz10874
    Poziom 2  
    >>21394121 Tylko że jak tak podpinam, to nie działa, stąd też mój post tutaj. Nie ma obrazu. Tak, wiem, że to imitacja.
  • REKLAMA
  • #5 21394967
    lukasz10874
    Poziom 2  
    >>21394791 Teraz była kolejna próba podpięcia. Kable nowe i stare wszystkie działają. Jak podpina z switchem, to na 5 sekund jest obraz, po 5 sekundach TV sam rozpoznaje, co za urządzenie jest podpięte i zmienia nazwę portu HDMI na Xbox albo PS5.
    Po tej czynności automatycznej, bo nie da się niestety tego wyłączyć (chyba że ja nie potrafię odnaleźć tego w opcjach), pokazuje komunikat o braku podpiętego sprzętu oraz ikonkę, że urządzenie jest wyłączone (oczywiście jest włączone). Jeśli podepnę bezpośrednio konsolę do switcha, to działa. Dlatego kupiłem swicha, żeby nie przepinać kabli.
  • #7 21395000
    lukasz10874
    Poziom 2  
    >>21394985 oczywiście, że tak. Nie ma żadnych problemów. Gdy odpinam switcha, to pasek świeci.
  • #8 21395012
    karolrkd
    Poziom 20  
    Ocena: 54
    Próbowałeś na tym wejściu HDMI opcje on/Off HDMI-CEC.

Chyba , że trafiłeś .. na stan nie lubi tego sprzętu TV

- reset TV
    - aktualizacja
    - ponowna konfiguracja
    - ręczne dodanie sprzętu
    - wadliwe kable HDMI
    - TV nie lubi tego urządzenia

Koniec możliwości
  • #9 21395323
    lukasz10874
    Poziom 2  
    Switch działa normalnie. Podpiąłem teraz switcha, a do niego konsole i nie było żadnego auto wykrywania sprzętu. Przy zmianie źródła na switchu nie było wykrywania sprzętu. Telewizor jest nowy i zaktualizowany. Kable nowe. Jak podpinam moes do niego switcha, a do niego konsole lub tv boża, wtedy jest auto dodawanie sprzętu. Nie mam opcji wyłączenia tego. Szukałem wczoraj w instrukcji, jak i na różnych forach, ale nie było takiej informacji.
  • REKLAMA
  • #11 21395654
    lukasz10874
    Poziom 2  
    Jest edycja tylko która nic nie daje. Przed wyjściem do pracy zrobiłem kolejną próbę. Chyba chodzi o częstotliwość odświeżania TV lub konsoli.
  • #12 21398306
    lukasz10874
    Poziom 2  
    Po kilku dniach już wiem więcej. Problem tkwił w tym, że pasek obsługuje 60 kl/s. Teraz działa prawie wszystko, bo np. w grze można zmienić klatki, ale TV rozpoznaje możliwość grania w 120 klatkach i wtedy pasek nie działa. Zmiana obrazu z trybu gry na HDR lub inny nie pomaga. Póki co tylko jeden przypadek taki się zdarzył przy grze Monster Hunter Rise na PS5.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik posiada telewizor Samsung QE55Q77DAT oraz urządzenia MOES Smart WiFi Ambient Lighting i HDMI Switch 2.1. Problemy z połączeniem wynikają z automatycznego wykrywania urządzeń przez telewizor, które zmienia nazwę portu HDMI, co prowadzi do braku obrazu. Użytkownik próbował różnych kabli HDMI oraz resetu telewizora, ale problem nadal występuje. Okazało się, że HDMI Switch obsługuje 60 kl/s, co powoduje problemy z rozdzielczością 120 kl/s w konsolach Xbox Series i PS5. Użytkownik poszukuje rozwiązania, aby wyłączyć automatyczne wykrywanie sprzętu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA