>>21426264 i jak tam dalej, to gdzie wpisywać trzeba?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamratatuj111 napisał:Wielkie dzięki, mój N30 wrócił do normalności.
Router D-Link DIR-825.
Advanced, DNS, host.
Name: pioneer.vtuner.com
IP: 23.238.115.210
Apply.
I nareszcie
Działa jak fabryka chciała.
user343 napisał:
ratatuj111 napisał:przetestowałem dziś kilka różnych routerów TP-Link
i niestety nie posiadają funkcji hosta. Bronax i gtony, przykro mi,
za kilkadziesiąt złociszy da się kupić na alle... D-Link DIR-825
myślę, że warto zainwestować tę butelkę whisky w pioonka
poniżej instrukcja dla D-Link
Bronax napisał:>>21430514 No, raczej nie, bo ta strona przecież nie działa. Inne marki mogą nadal korzystać z vtuner.com - Pioneer już nie.
23.238.115.210 to strona firmy Yamaha na vTuner.
stachupaluch napisał:>>21427988
Robisz to pod LAN, zakładka DHCP server, musisz mieć przypisany stały adres IP do klienta... Wtedy możesz przydzielić inny adres DNS innemu klientowi, zamiast z automatu z głównej bramy...
... tylko, że ten myk nie działa. Pionek wpada w loop restartu, jak to miało miejsce tuż przed wyłączeniem usługi (mój to XC-HM71), więc ten adres jest albo lewy, albo resolve nie działa z takiej podmiany DNS.
Dodano po 4 [godziny] 26 [minuty]:
ratatuj111 napisał:przetestowałem dziś kilka różnych routerów TP-Link
i niestety nie posiadają funkcji hosta. Bronax i gtony, przykro mi,
za kilkadziesiąt złociszy da się kupić na alle... D-Link DIR-825
myślę, że warto zainwestować tę butelkę whisky w pioonka
poniżej instrukcja dla D-Link
Jaki firmware? WRT? to DIR 825AC/1200, tak? Usiluje dociec co ta funkcja tam se kryje. Standardowy 825 zdaje sie nie miec takiej zakladki.
marek221967 napisał:lko to mam dostępne z DNS. Próbuję powalczyć aby uratować 72-kę babci, a jak się nie da to trzeba będzie coś babci do kuchi zakupić. Prośba o pomoc jak działać i gdzie szukać w moim routerze. Z tego co się domyślam to adres jest dynamiczny z kablówki i obawiam się że nic się nie uda zdziałać...
marek221967 napisał:Dziękuję za info. Tylko jak to zrobić bo nie wiem, a i z chęcią to zrobię jak będę wiedział jak. Proszę o prostą instrukcję.