Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamKolobos napisał:Uzyj Victorii i wyzeruj caly.
Kolobos napisał:Uzyj Victorii i wyzeruj caly.
sosarek napisał:Skuteczniejsze i szybsze - mówię jak najbardziej poważnie jest fizyczne uszkodzenie np.użycie wiertarki/wkrętarki z dobrym wiertłem
Kolobos napisał:Zeruj czym chcesz, nie ma to znaczenia, byle wyzerowac caly.
adamm1709 napisał:gdy klikam to same wykrzykniki się pokazują i brak dostępu
sosarek napisał:- wcale nie skuteczniejsze, co najwyżej szybsze.Skuteczniejsze i szybsze - mówię jak najbardziej poważnie jest fizyczne uszkodzenie np.użycie wiertarki/wkrętarki z dobrym wiertłem
Kolobos napisał:- może też głowice - bo stan dysku nie powinien być przeszkodą dla jego wykorzystania jako dawcy.moze sie komus przyda elektronika.
adamm1709 napisał:- jeśli chodzi o nadpisywanie danych, nie ma "najlepszego" programu - wszystkie robią to samo - zastępują istniejącą zawartość dysku inną, śmieciową, najczęściej 0x00, bo tak się utarło, ale może być to dowolny inny zapis. DMDE umożliwia to samo (narzędzia->wypełnij sektory)dlaczego Victoria? czy to najlepszy program? czy DMDE umożliwia to samo?
adamm1709 napisał:- tak, ale zeruje Ci tylko wybraną partycję (format x: /u), co samo w sobie, przy założeniu, że nie chowałeś żadnych danych poza partycją, powinno być wystarczające. Ale zgodnie z zasadami sztuki powinno się zerować cały dysk, a dla SMR i SSD używać procedury Secure Erase (dostępna np. w Wiktorii i MHDD, ale też wielu innych programach - i znów, nie ma "najlepszego", wszystkie, jakie oferują taką możliwość, robią dokładnie to samo)czy wolny format z windowsa to też zerowanie?
adamm1709 napisał:...a może i błąd ABRT?gdy klikam to same wykrzykniki
kaleron napisał:a dla SMR i SSD używać procedury Secure Erase