Witam, mam problem z Peugeot 508 1.6 HDi w półautomacie, nie chce kręcić. Wieczorem zaparkowałem na placu, rano już nie chciał kręcić. Było słychać tylko cyknięcie po przekręceniu kluczyka. Rozrusznik wyciągnięty i sprawdzony, działa. Auto można odpalić, podając zasilanie na 50tkę. Na F29 (bezpiecznik od rozrusznika) nie ma napięcia, na reszcie bezpieczników w BSM-ie jest napięcie od razu, tylko na kilku po włączeniu zapłonu. F29 brak. Walnięty BSM? Przekaźnik rozrusznika czy brak sygnału ze stacyjki? Jak rozumiem, przekaźnik rozrusznika zalany jest w tym BSM-ie i nie sprawdzę, czy dobry. Auto mogę odpalić, podając zasilanie na 50tkę rozrusznika, ale z kluczyka nie da rady. Może ktoś mi podpowie, jak sprawdzić sygnał ze stacyjki, czy dochodzi do BSM-a. W Diagboxie w module BSI pokazuje błąd B1805 62 charakterystyka spójność. W module sterującym silnika pokazuje B1805 13 charakterystyka układ rozwarty, u B1805 11 charakterystyka zwarcie do masy. Proszę o pomoc i pięknie dziękuję. Dodam, że jestem w Holandii i nie chcę wydawać miliony monet na serwis Peugeota, bo wymienią mi połowę auta w cenie dwóch używanych.
AI: Czy przed tą awarią pojawiały się jakieś inne objawy, np. problemy z elektroniką, wilgoć w okolicach BSM, wymiana akumulatora lub jakieś naprawy przy instalacji elektrycznej?
Nie
AI: Czy sprawdzałeś napięcie akumulatora pod obciążeniem oraz stan i czystość połączeń masowych (szczególnie masa silnika i nadwozia)?
Akumulator jest OK
AI: Czy przed tą awarią pojawiały się jakieś inne objawy, np. problemy z elektroniką, wilgoć w okolicach BSM, wymiana akumulatora lub jakieś naprawy przy instalacji elektrycznej?
Nie
AI: Czy sprawdzałeś napięcie akumulatora pod obciążeniem oraz stan i czystość połączeń masowych (szczególnie masa silnika i nadwozia)?
Akumulator jest OK