Witam. Zrobiłem swoją PCB potrzebuję ją wyprodukować. Złożyłem zamówienie w PCBWay ale czekam i czekam na odpowiedź od nich. Na sprawdzenie. Ile to może trwać? Macie jakieś doświadczenie w zamawianiu płytek przez PCBWay? I jakie jeszcze ewentualne inne firmy polecacie? Dzięki za pomoc. Kuba
Zamawiałem i w JLCPcb i w PCBWay, czas produkcji w obu przypadkach to około dwóch dni. Postęp produkcji można śledzić na ich stronie, nie ma żadnego powiadomienia o zakończeniu. Czas dostawy w dużym stopniu zależy od wybranego przewoźnika i sposobu dostawy. DHL jest najdroższy ale najpewniejszy. Jedno zamówienie nigdy do mnie nie dotarło (jakiś mało znany przewoźnik). Ogólnie, od złożenia zamówienia do dostawy trzeba czekać około dwóch tygodni.
...jeśli coś nie gra to dostaniesz maila z zapytaniem inżynierskim. Zamawiam tam regularnie płytki.
I co? Często coś nie gra?
Dodano po 3 [minuty]:
>>21567955 No nic... na PCBWay mają jakeś święto Dragon Ball czy tam Boat... i dlatego nie rewjuują zamówień. No nic... już prawie zamówiłem na JLC... jutro może się uda.
"PCBWay factories will have a holiday off on May 31st. Orders can be placed as usual during holidays, but all orders will be delayed by 1-2 days."
Często zamawiam na PCBWay i nigdy nie miałem problemów.
Prawdopodobnie twój problem wynika z tego, że w Chinach było święto.
Oni też czasem mają wolne.
Zresztą zawsze o tym wcześniej informują na swojej stronie, tak że trudno przeoczyć.
>>21568874 No nie... no teraz muszę tylko czekać przez 2 tygodnie to pewnie będę marudził na forum. Złota rybka? Nie no... myślałem raczej o złotej płytce tylko po co? Do czego się używa złotych płytek?
Hmm... no i przydała mi się jakaś mała zaliczka na poczet przyszłego projektu od tajemniczego inwestora.
✨ Czas oczekiwania na akceptację projektu PCB w PCBWay zwykle wynosi kilka godzin, podczas których następuje weryfikacja projektu. W przypadku problemów klient otrzymuje zapytanie inżynierskie mailowo. Produkcja PCB w PCBWay i JLCPCB trwa około dwóch dni, a całkowity czas dostawy zależy od wybranego przewoźnika i metody wysyłki. Najtańsze opcje wysyłki, takie jak Yunexpress czy Poczta Polska, mogą trwać około 10 dni, natomiast DHL jest szybszy, ale droższy i wiąże się z opłatami celnymi. W Polsce nie ma cła na PCB, lecz obowiązuje podatek VAT (23% lub obniżony 8% dla urządzeń medycznych). Opóźnienia w PCBWay mogą wynikać z chińskich świąt, które są wcześniej komunikowane. JLCPCB oferuje podobne warunki i czas dostawy około tygodnia. Produkcja odbywa się w Chinach, co pozwala na niskie ceny, np. 10 płytek 10x10 cm za około 5 dolarów plus koszt wysyłki. Dyskutowano także o złotych płytkach PCB, które można zamówić na specjalnych warunkach. Wygenerowane przez model językowy.