Witam, potrzebuję pomocy, ponieważ chcę do garażu doprowadzić prąd z domu. Kabel ziemny 3x2.5 25 metrów. Kabel podłączyć chcę od gniazdka w piwnicy i ziemią doprowadzić do garażu. W garażu potrzebuję zrobić puszkę, z której potrzebuję wyjście na gniazdko, drugie na zasilanie bramy garażowej i jeszcze jedno na dwa halogeny ledowe do oświetlenia garażu. Z zastosowaniem bezpieczników B16 na linii do gniazdka, a drugi na linii do bramy i lamp. Czy takie coś zda egzamin?
AI: Jakie zabezpieczenie ma to gniazdko w piwnicy, z którego chcesz zasilić garaż (jaki bezpiecznik), i czy ten obwód jest podłączony pod różnicówkę/RCD?
B20 i ma zabezpieczenie RCD
AI: Jaką mniej więcej moc będą miały urządzenia w garażu (brama, gniazdo, halogeny) i czy w garażu chcesz dać małą rozdzielnię z zabezpieczeniami, czy tylko zwykłą puszkę rozgałęźną?
Chcę puszkę plus skrzynkę z dwoma bezpiecznikami
AI: Jakie zabezpieczenie ma to gniazdko w piwnicy, z którego chcesz zasilić garaż (jaki bezpiecznik), i czy ten obwód jest podłączony pod różnicówkę/RCD?
B20 i ma zabezpieczenie RCD
AI: Jaką mniej więcej moc będą miały urządzenia w garażu (brama, gniazdo, halogeny) i czy w garażu chcesz dać małą rozdzielnię z zabezpieczeniami, czy tylko zwykłą puszkę rozgałęźną?
Chcę puszkę plus skrzynkę z dwoma bezpiecznikami