MAREK R. napisał:Zdecydowanie nie polecam zasilaczy MODE COM Feel-350ATX lub 400W z dwoma wiatrakami.
1. Po odkręceniu obudowy zasilacza i uruchomieniu komputera po 10 minutach kondensatory nabieraja temperatury ponad 90 stopni, szczególnie te które są przy przewodach wyjściowych +5V, +12V, +3,3V.
Wiadomo, że kondensatory przy ekstremalnych temperaturach traca na swoich właściwościach i po intensywnym eksploatowaniu komputera cała dobę 7 dni w tygodniu wytrzymają jakieś 7 do 8 miesięcy i potem się uszkadzają efektem jest wylanie zawartości lub wybulenie.
Posiadałem taki zasilacz był to Mode Com Feel 350 ATX i po 3 miesiącach użytkowania zaczęło coś w nim piszczeć. Nie chciałem ryzykować i od razu zaniosłem go do naprawy. Po tym jak go "naprawiono" po miesiącu znowu zaczęło coś w nim piszczeć a ja ponownie zaniosłem go do naprawy. Po tak zwanej naprawie już go nie montowałem w komputerze tylko kupiłem nowy markowy zasilacz Topower TOP-400SPW (cena ok 200 zł). Mam go już rok czasu i jestem z niego zadowolony.
Mode Com Feel 350 ATX - nadaje się tylko do komputerów biurowych
Topower TOP-400SPW - jak dla mnie TOP