Witam.
Tarnus napisał:
Tak, masz całkowitą rację. Ale zdjęcie umieściłem aby pokazać jak chrom jest delikatną powłoką, nawet kapiąca woda z szyby potrafi ją "optycznie" uszkodzić. Wyjaśnię od razu, że pomimo plam kolektor ten dalej pracuje z równie dobrą sprawnością jak na początku. Za to "tinox" jest już tej wady pozbawiony - to w kwestii wytrzymałości mechanicznej powłoki'.
pozdrawiam
Tarnus napisał:
Cytat:Albo nie działa prawidłowo wentylacja solara albo się skrzynka rozszczelniła z jakiegoś powodu (nieprawidłowy montaż ?) i woda dostaje się do środka. Codziennie jadąc do pracy mijam 2 zestawy solarów. Jeden na elewacji, drugi stoi w ogrodzie. Czasem specjalnie zwalniam aby popatrzyć to i owo. Jak narazie nie widziałem takich objawów jak na zdjęciu.
Tak, masz całkowitą rację. Ale zdjęcie umieściłem aby pokazać jak chrom jest delikatną powłoką, nawet kapiąca woda z szyby potrafi ją "optycznie" uszkodzić. Wyjaśnię od razu, że pomimo plam kolektor ten dalej pracuje z równie dobrą sprawnością jak na początku. Za to "tinox" jest już tej wady pozbawiony - to w kwestii wytrzymałości mechanicznej powłoki'.
pozdrawiam