Poszukuję rysunków budowy takiego podajnika. Chciałbym usprawnić swój piec CO - bo już mam dosyć ciągłego chodzenia i podkładania.
Może ktoś jest mi w stanie pomóc. Z góry wielkie dzięki.
Może ktoś jest mi w stanie pomóc. Z góry wielkie dzięki.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamkrzyszgrab napisał:Przy szufladzie podawana warstwa miału intensywnie spala się tylko przy pierwszych otworach nadmuchowych tworząc wąską ścieżkę ognia. W tej pierwszej fazie miał nigdy nie spali się w całości,popychana dalej warstwa około 4cm grubości praktycznie się nie żarzy.
bonaora napisał:Mam pare pytań do tego projektu
1) o ile wiem na palenisku tego typu należałoby dostarczyć w pierwszej strefie spalania większa ilość powietrza( ewentualne wyeliminowanie dymienia) w związku z czym czy otwory po stronie tłoka nie powinny być bardziej zagęszczone
2) jaką średnicę maja otwory napowietrzające i czy do komory nadmuchu dostaje się jakis popiół lub miał i jak sie to ma do średnicy otworów
3) na jakiej podstawie określił Pan długość strefy spalania ( czyli tu gdzie są wykonane otwory i ile ona wynosi -- szcególenie chodzi mi o to że w końcowej strefie nie ma nadmuchu a więc może występować niedopał