logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zresetować odtwarzacz MP3 po wgraniu złego oprogramowania?

deskath 02 Cze 2006 12:33 442174 748
  • #601 5591538
    Techuu
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Jak ktos moze niech poda nowy link do programu Mp3 Player Tools.
  • #602 5611624
    p.jed
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Witam,
    już mówię co zrobiłem mojemu Creative V plus 4Gb... . Odpaliłem w WMP ten odtwarzacz i co chwilkę właczała się synchronizacja, więc nie mogąc wytrzymać i nie mając dużo na nim postanowiłem zformatować go. No i niestety podczas formatu jako że WMP nie odpowiadał postanowiłem zrestartować kompa. I niestety od tej pory jest ciemność. Próbowałem wciskać reset , włączać tryb recovery bez wyjęcia baterii , ale to nie poskutkowało. Nie wykrywa go niestety pod żadnym portem usb. Czy cos można zrobić jeszcze z nim ?
  • #603 5631229
    marti_76
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    listula napisał:
    mam problem pewnie mnie wysmiejecie ale ja naprawde jestem zielony w te klocki,mam uszkodzonego GRUNDIG Mpixx 2001 MP3 Movie FM 2GB, kupilem go na allegro tam bylo napisane po prostu ze mp4 sie nie wlacza, nie wiadomo dlaczego czytajac to forum domyslam sie ze potrzebna bedzie wymiana softu, tylko ze ja zupelnie nie wiem jak mam sie za to zabrac, mp4 nie wlacza sie ale jak podlacze do komputera do jest obrazek komputera i mp4 i pisze ready, no i jest ladowanie baterii ale odtwarzacz w ogole nie reaguje na jakiekolwiek przyciskanie wlacznika. Prosze o pomoc. Bo wizualnie mp4 prezentuje sie swietnie a nie mam pojecia jak ja ozywic. W razie uprzejmosci ktoregos z forumowiczow prosze zeby odpisac tutaj lub na adres listula(małpa)wp.pl lub na gadu-gadu 8430883 (pisac nawet jak niedostepny). Dodam jeszcze ze komputer wykrywa dysk wymienny ale nie mozna w niego wejsc, po odlaczeniu od kabla usb mp4 w ogole sie nie zalacza.. Z gory dziekuje.

zapomnialem dodac ze sciagnalem softa dobrego do wersji 2001 i 2002 z innego tematu, ale nie mam pojecia co z nim zrobic.

Dawid.

Wygląda na uszkodzenie pamięci flash. Ale zawsze warto spróbować. Z oprogramowania jakie ściągnąłeś uruchom plik "stupdaterapp.exe" zaznacz opcję "Format Data Area" i daj start. Nie wolno przerwać procesu, chociarz gorzej i tak już chyba nie będzie. Powodzenia.
  • #605 5688671
    WuPe
    Poziom 2  
    Mam problem z mp3 Sony NW-E003F. Otóż nie można go włączyć, a po podłączeniu do USB komputera wyświetla się na moment ok 1 sekundy napis Access i komputer jej nie widzi. Co mam z tym zrobić?
  • #607 5701728
    Szafa123
    Poziom 1  
    Ktoś ma Firmwaera do odtwarzacza firmy .MPower 512 mb z radiem dyktafonem noi ten kod czyli data to YSB16124 V1.03 2006-09-22
    Jezeli kotś ma bardzo dziekuje:|:cry:

Dodano po 24 [minuty]:

I Jeszcze mi pisze jak instaluje stery z płytki ze Sterownik nie podpisany cyfrowo co mam robic ?????:cry:
  • #608 5738695
    filip369
    Poziom 11  
    Ma ktoś oprogramowanie do tego odtwarzacza??
  • #609 5758005
    Bartez Black
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    filip369 napisz dokładnie o jakiego playera ci chodzi. Powiedz jaki model to moze ktos ci pomoze.
  • #611 5809257
    pawcio5555
    Poziom 12  
    to rozwiązanie działa też na TOSHIBA X1(lub L)6746
    mam odtwarzacz philips go gear 512 sa178/02
    prawie mi sie udało

Dodano po 8 [minuty]:

ok mam coś takiego i co dalej?
    bo w mój komputer niema tego urządzenia
  • #612 5846894
    mchole
    Poziom 1  
    Witam zadziwia mnie problem z mp3 Mpower N-90 , posiadam taki odtwarzacz , zaciol mi sie na klepsydrze jak mowiono juz poprzednio, po zwarciu styków, klepsydra znikla, urzadzenei jest wykrywane przez windows, zainstalwoałem sterowniki , wszystko gra lecz programy niepotrafia go zobaczyc jako ADFU albo jako dysk przenosni, che wgrac softa lecz komputer go tak naprawde niewidzi co moze byc tego przyczna?
  • #613 5923890
    kbabol
    Poziom 11  
    Witam

dostałem od znajomego mp3 Player Wiwa Wmp 501 wersja z radiem z blędem przy regulacji glosności error na wyswietlaczu jak sie wciska v+ po zmianie firmware wogole sie juz nie odpala i nie wykrywa go w usb czy istnieje mozliwosc jeszcze go urochomienia czy mozliwie ze uszkodziła sie pamiec ?
  • #614 5926181
    saico
    Poziom 20  
    Ocena: 38
    ...oblukaj procka, czy nie ma na jego powierzchni upalenia (przygrzania) - to by świadczyło o przepięciu od strony usb. Jak ma, to kiszka. Pozdrawiam

Dodano po 9 [minuty]:

Jak ktoś ma zczytane lub wgóle działające firmware do białego mp3 2 GB Clatronic model MMS728 (nalepka pod baterią), to niech je tu udostępni, plisss. Jeden gość handluje nimi "masowo" na Allegro, ale nie chciał mi podesłać, kupujący również początkowo skłonni do pomocy a jak im podesłałem program zczytujący "Sigmatel Firmware Extractor", to już nie odpisali, pewno chyba pomyśleli, że to wirus:) Na elektrodzie tego firmware jeszcze nie ma...
  • #615 5964078
    t0bin
    Poziom 12  
    Witam
    Mam problem z odtwarzaczem Thomson Lyra PDP2800.
    Odtwarzacz nie jest wykrywany przez zaden OS. Odtwarzacz normalnie otwiera pliki mp3 znajdujace sie na dysku, ale nie moge wgrac nowych, ani skasowac aktualnie znajdujacych sie na dysku. Chcialbym zmienic firmware, ktory juz posiadam ale nie potrafie znalezc odpowiednich nóżek procesora.

1) 0123PR
    V54C365164VCT7

2) 980
    TMX320DA250PGE
    EE-1CA7FLW
  • #616 5989976
    szary1977
    Poziom 11  
    Witam serdecznie mam pytanie, czy posiada ktoś oprogramowanie do korr KMP-222 1 GB?
  • #617 6004600
    xxkamilosxx
    Poziom 1  
    Ja mam problem ze swoja mp3.
    Normalnie mi działała potem wziąłem ją do szkoły ale jej nie włączałem wieczorem dopiero chciałem posłuchac sobie muzyki a tu nie chce sie wlaczyc i jak podlaczam do kompa na ladowanie to sie nic nie swieci jak powinno.... a ( w szkole mp3 mialem w kieszeni)
  • #618 6005025
    saico
    Poziom 20  
    Ocena: 38
    Z tym odtwarzaczem Thomson Lyra PDP2800, to inna bajka, bo jest to "dyskowiec", więc nie działają tricki ze zwieraniem nużek - to nie sigmatel ani ATJ. Trzeba wertować sposób aktualizacji F/W w necie. Pozdrawiam

Zobacz tu - http://www.touslesdrivers.com/index.php?v_page=23&v_code=12276 może będzie instrukcja aktualizacji.
  • #619 6024114
    kaminiak33
    Poziom 10  
    Witam

Posiadam odtwarzacz Creative Zen Vision 30gb. Był normalnie użytkowany aż pewnego dnia podczas włączania nie chciał sie do końca uruchomić. Myślę ze jest to wina softu ale nie wiem gdzie mogę go znaleźć a tym bardziej jak go przeinstalować. Proszę o pomoc w tej sprawie.

Z góry dziękuje.

Pozdrawiam
    Łukasz
  • #620 6026672
    struck
    Poziom 12  
    Poszukuje softa do D-wave (wilson) na kościach samsunga.Pojemność to 4GB , soft poprzedni był 9.0.52.Chip Atj2091N
    Postawiłem go do życia , ale przy wyborze niektórych funkcji ( np. odtwarzania MP3) resetuje się.Radio FM na przykład działa bez zarzutów.Czy to będzie wina softa ?
  • #621 6095952
    MATEQ_NS
    Poziom 12  
    mam em2601 zesoftowałem go oryginalnym programem na kompie wszystko sie zrobiło zesoftowało paski przeszły ,ale nie chce sie włączyc juz
    włącza sie tylko jak go programam do softowania wzbudze trymajac przycisk play, miał juz ktos cos takiego?
  • #622 6179916
    jimiiiiiii
    Poziom 1  
    mam taki problem z mp3 podlaczylem ja po transformator lecz niesteny przelaczyl mi sie na 9v i lipa,lecz problem polega na tym ze nie opala z bateri a pod usb dziala
  • #623 6206371
    Illusion
    Poziom 17  
    Ocena: 6
    Witam, mam problem z mp3 noname 2 GB, mianowicie pojawie sie napis "no file" na mp3, a gdy chce sformatowac to nie mozna, jak rozwiazac problem?
  • #624 6240427
    wasylek88
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Witam. Mam mp3 Actina model mp-737A 256 MB. Ostatnio zaczął się nieco psuć. Postanowilem wymienić software na identyczny (zainstalowac jeszcze raz) Instalacja softwearu według komunikatów przebiegła ok ale po tym juz nie włączył się odtwarzac. Teraz mam kompletnie bezużyteczny sprzęt i nei wiem jak mozna go ożywić. Jak przytrzymam włącznik to chwile czasami pomrugają mi różne kolory albo nawet tak bez końca dopóki nei wyciągne baterii. W środku mam 2 układy: ATJ2085 oraz Hynix. Soft był od Watson Co. Ltd. 3.0.42. Jak moge go ozywić??

---

Dawno tu nie byłem ale nie wiem co się stało z moimi postami. Wygląda na to że to jest mój 1 post a juzkilka pisałem dawno. :-(
  • #625 6241841
    dominik91p
    Poziom 27  
    Ocena: 48
    Dla tych co co posiadają MP4 I-BOX-NEO.
    Jeśli wasz odtwarzacz po wgraniu błędnego firmware nie uruchamia sie (biały obraz na ekranie i niewykrywanie urządzenia przez komputer) musicie zewrzeć nóżki tak jak na zdj. pamiętając o odłączeniu baterii.Można to zrobić zwykłym śrubokrętem i ciągle trzymając zwarte nóżki podłączamy USB.Następnie odpalamy program i wgrywamy oprogramowanie.Pamiętajcie że ciągle musicie trzymać zwarte nóżki aż do momentu prawidłowego zakończenia wgrywania firmware.POZDRAWIAM

• #626 6241882
    Fiv3D
    Poziom 11  
    Ocena: 9
    OK fajnie powiedz tylko jedno... jak podłączać usb trzymając zwarte nóżki ?? aa i wszystkie 4 + 4 mam rozumieć muszą być jakimś drucikiem zwarte ? zeby były wszystkie na raz ??
  • #627 6241959
    dominik91p
    Poziom 27  
    Fiv3D napisał:
    OK fajnie powiedz tylko jedno... jak podłączać usb trzymając zwarte nóżki ?? aa i wszystkie 4 + 4 mam rozumieć muszą być jakimś drucikiem zwarte ? zeby były wszystkie na raz ??

Jedną ręką trzymasz śrubokręt i zwierasz nóżki a drugą ręką podłączasz USB :D Dopasuj odpowiedni śrubokręt (szerokość) i zewrzyj nóżki zaznaczone na zdj.(tylko te 4)
    Prościej wytłumaczyć nie umiem :D
    POZDRAWIAM
  • #628 6242950
    wasylek88
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Zaraz bo ja też chyba nie zrozumiałem jak poprzednik. W moim przypadku (strona wcześniej) mam zewrzeć tylko 4?? Bo na 1 stronie są zaznaczone 2 x4. I ja zwierałem wszystkie zaznaczone.
  • #629 6243050
    Fiv3D
    Poziom 11  
    Ocena: 9
    no właśnie to 2 x 4 czy tylko 4 ?? a moze być wiecej ? :> czy tylko i wyłącznie te zaznaczone???
  • #630 6243184
    dominik91p
    Poziom 27  
    Czemu sugerujecie sie pierwszą stroną?
    Zwieracie TYLKO TE 4 NÓŻKI CO ZAZNACZYŁEM na zdj.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy problemów z resetowaniem i przywracaniem do życia odtwarzaczy MP3 po wgraniu niewłaściwego lub uszkodzonego firmware'u. Użytkownicy opisują różne symptomy, takie jak brak reakcji urządzenia na zasilanie z baterii, wykrywanie odtwarzacza tylko jako urządzenia USB bez dostępu do pamięci, migotanie wyświetlacza, błędy formatowania, czy całkowity brak uruchomienia. Wskazywane są metody diagnozy, takie jak identyfikacja daty i oznaczeń na płytce głównej, rozbieranie urządzenia w celu sprawdzenia połączeń i lutów, zwieranie odpowiednich pinów pamięci flash (tryb recovery), a także poszukiwanie i wgrywanie odpowiedniego firmware'u lub dumpa oryginalnego oprogramowania. Wiele problemów wynika z nieodpowiedniego firmware'u, uszkodzeń mechanicznych, złych lutów, uszkodzeń pamięci flash lub błędów w sterownikach USB. Użytkownicy wymieniają się linkami do firmware'ów, narzędzi do wgrywania oprogramowania (np. SigmaTel MSCN Firmware Download), oraz poradami dotyczącymi naprawy sprzętowej (np. sprawdzanie sprężynki baterii, lutów, gniazda słuchawkowego). Wskazuje się, że niektóre modele wymagają specyficznych sterowników i programów do aktualizacji firmware'u, a czasem konieczne jest zwarcie określonych nóżek układu pamięci, aby urządzenie weszło w tryb serwisowy. W dyskusji pojawiają się także uwagi o jakości pamięci flash w tanich odtwarzaczach chińskich oraz o ryzyku uszkodzenia sprzętu podczas nieumiejętnej ingerencji. Wiele osób poszukuje konkretnych wersji firmware'u do modeli no name oraz markowych, a także instrukcji dotyczących procedury wgrywania i resetowania oprogramowania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA