Witam,
Oglądając różne konstrukcje w tym dziale postanowiłem że machnę też swoją:
Subik : STX – 30-300-AP
Obudowa 42,2 litra (bez br i suba)
Strojenie 43Hz
materiał: mdf 20mm, przednia ściana mdf 28mm (po zkręceniu, szpachlowane nierówności (mało ich było) i cała impregnowana folią w płynie – samochód jest tylko samochodem a mdf nie lubi wilgoci
wytłumienie : cała wewnątrz watą 1,5cm do 2cm ( idealnie klejona i przyszywana)
obicie: wykładzinka z praktikera (czyszczona szczotką strona wewnątrz aby pozbyć się pianki) i klejona na polipremie i prasowana
I to wszystko naturalnie razy dwa w odbiciu lustrzanym : D
Obudowy mają dość specyficzne kształty ich wymiary specjalnie dobrałem do mojego golfika3 , mają być a’la zabudowa ale w każdej chwili można jednego lub dwa wyciągnąć.
Przedstawiam na razie tylko same suby ponieważ w sobotę wyjeżdżam na 1,5 miecha i skończę resztę CarAudio po powrocie.
Więc teraz proszę o ocenę tylko subów (naturalnie jak wrócę umieszczę odpowiedniego posta w CarAudio
Zamierzam kupić do nich atx 990 i jakieś radyjko lepsze pioniera. Do tego podświetlenia w rytm bassu. Hehe
Puki co czyli jeszcze przez 4dni zasilane są po około 2x 60RMS więc nie za wiele ale sąsiadów idzie budzić i ludzi na osiedlach (fajnie się światłą świecą jak około 24.00 pod czyimś mieszkaniem się stanie) a masaż pleców daje niezły
Budy dlatego mają taki kształt ponieważ podłoga została podniesiona o 10,5 cm (butla z gazem w kole zapasowym) a w podłodze bagażnika jest wycięcie (zakrywane) aby był dostęp do wskaźników butli
Więcej opisze jak wróce mam zdjątka od samego początku jak to powstawało
To wszystko , cały szczegółowy opis wsadze we wrześniu z kolejnymi etapami budowy od początku
Pozdro
Kamikadze
Music
Driver
Fajne? Ranking DIY