logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Amator 2b - Przestrojenie głowicy, zakres częstotliwości i wskaźnik diodowy

konti 24 Wrz 2006 14:21 1275 5
REKLAMA
  • #1 3051866
    konti
    Poziom 27  
    Ocena: 117
    Witam kolegow !

Otoz mam takie male pytanko odnosnie glowicy w tym aplitunerze a wiec przestroilem swojego amatorka ale mam problem z tym iz zakres od 99 Mhz do 108 jest na poczatku skali a od 88 do 98 jest na koncu moze koledzy mieli taki problem z tym aplitunerem . Powiem tez ze mialem 3 Amatory i ten jest 4 wszystkie chodzily idealnie po zestrojeniu (wszysktie przsetrajane z instrukcja elektrody ) tylko ten sie uparl nie wiem czemu :| jak to zrobic ?

Drugie pytanko to takie wiem ze kiedys amatory wychodzily ze wskaznikiem chyba na 5 diodach zamiast mikro amperomierza czy dalo by cos takiego zamontowac i jak to polaczyc elektrycznie

bardzo prosil bym o pomoc w rozwiazaniu tej usterki i tego mojego pomyslu z gory dziekuje
  • REKLAMA
  • #2 3051927
    żarówka rtęciowa
    Poziom 38  
    Ocena: 394
    konti napisał:
    Witam kolegow !

Drugie pytanko to takie wiem że kiedyś amatory wychodziły ze wskaźnikiem chyba na 5 diodach zamiast mikroamperomierza czy dało by coś takiego zamontować i jak to polaczyć elektrycznie

Oczywiście, że da się podłączyć taki wskaźnik, musisz tylko znaleźć schemat Amatora 3.
  • REKLAMA
  • #3 3051940
    konti
    Poziom 27  
    No to super teraz tylko problem odnosnie glowicy
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 3051963
    olaf x
    Poziom 34  
    Ocena: 363
    pewnie wstroiles sie na lustrzane, fakt faktem ze to zestrojenie, jak kolega powyzej -sprawdz wartosci,obadaj czy nie zwarles gdzies sciezki,jakas kropla cyny,albo nie przerwales sciezki i zestroj jeszcze raz.
  • #6 3051975
    konti
    Poziom 27  
    nie ja wyrzucam kondensatory jedynie to zamiast 3.3 piko wstawiam 3 piko bo innych nie mam ale tutach z tym 3.3 aby bylo sprzezenie z arcz
REKLAMA