witam, ciesze sie ze temat wzbudzil taką dyskusje, co do kolegi "sebastianxxx" to rzeczywiscie można zrezygnowac ze wszystkiego , ale potrzeba jest matką wynalazku, a jak sie domyslam nie jestes chyba użytkownikiem autka, a co do pomyslu, jesli nie znasz sie, nie masz wiedzy technicznej i opierasz sie tylko na tym co mowią inni, powodzenia... jak dotąd nie słyszalem by z powodu przerobek komuś dowalili za spowodowanie kolizji.... no chyba ze spowodował katastrofe wtedy istotnie wchodzi prokurator.... ale nie to mialo byc tematem dyskusji... a istotnie po przeliczeniu kosztow eksploatacji auta związanych z jazdą na światłach jesli przeliczysz to w skali caleko kraju czy europy czy świta to sie okarze ze może uda sie choc trochę oszczędzić zasoby naturalne... pewnie rocznie wydac 100 pln mniej czy wiecej zaden problem... kilka piwek itd, ale liczy sie sama świadomość tego ze możesz oszczedzic... pozatym kiedys trzecie swiatło stopu tez bylo nawet zakazane a teraz nie ma auta bez 3 swiatła stopu... pozatym jak ktoś wcześniej zauważył ze są w sprzedarzy juz zarowki ledowe homologowane, ale są kiepskiej jakości...
ok, to tyle co do wywodów ale wracając do tematu i samej przetwornicy, chodzilo mi o maksymalne uproszczenie układu oraz miniaturyzacjie... i się udalo, pozatym jestem w trakcie budowy oświetlenia na tych diodach pod szafkami w kuchni, i ma to same zalety.... minimalne straty mocy, stabilizacja pradu diody...
dalej zapraszam do dyskusjiii
i jeszcze jedno, rozwala mnie na tym forum to ze bardzo czesto sie wszytkich tu krytykuje za pomysly... nie robiąc nic samemu, najlatwiej byc malkontentem i wszystko krytykowac i nie chodzi mi tu o mnie, nie raz byly rozwijane fajne tematy poczym kolesi dołowano ze to nie legalne, ze cie za to wsadzą i ze wszytkie przerobki są tak naprawde nielegalne...
a tak naprawdę to chyba na tym polega postęp dzieki ktoremu mamy to co mamy...
pozdrawiam
Dodano po 12 [minuty]: jeszcsze jedna sprawa dotycząca swiateł do jazdy dziennej, rozmawiałem z rzeczoznawcą z PZMotu i wg niego wystarcza ze bedą mialy 50% mocy świetlnej swiateł mijania, takie przepisy, wiec jesli chodzi o swiatla to trzeba by pomyslec o przetwornicy redukującej moc do tych 50%... pomysle i mam juz w zanadrzu pomysl... ale teraz chce dokończyc zaróweczki ledowe DIY

)
jeszcze raz pozdrawiam forumowiczów