Cytat: Wzmacniacz w pudełku po butach ? To już było.
W sumie nie ma czego oceniać, zrobione na pająka... w sumie dobrze to poizolowałeś, ale nie spodziewaj się wysokich not.
Zasilacz to zasilaczem wtyczkowym ?
Pozdrawiam
jak już mówiłem wzmak robiony był jak najbardziej po kosztach... Byłem pewien że ktoś się do tego przyczepi no ale cuż... Jeżeli robi się wzmaka na jakieś wypady na melanże albo coś to wydaje mi się że to jest naprawde dobre rozwiązanie- nieprawdaż? Szczerze powiedziawszy narazie zasilane to było tylko akumulatorem żelowym, a zasilacz 500mA nie chciał "uciągnąć"(było słychac tylko takie charakterystyczne buczenie).
Cytat: haha przawdziwe grające pudło
no dobra teraz pytania
nie otwiera sie toto na basach??
czy w pokrywie jest jakaś sklejka zeby głośniki nie wpadły do środka w autobusie ??
jaki jest koszt całościowy głosniki kabelki i inne duperele
Nie otwiera się, osłonki są od spodu pozaginane- może jeszcze wrzucę jakieś foto. Koszt to:
TDA1554 około 15 zł
przewody to zależy jakie kto chce używać- za metr około 1 zł...
kondensatory około 1 zł
głośniczki miałem
pstryczek chyba 50 gr
wszystko jest w zaokrągleniu więc nie sugerujcie się dokładnie tymi cenami
Cytat: Totalna żenada. Nie długo ktoś wbuduje kolumnę i wzmacniacz do plecaka i powie że efekt jest super. Takie rozwiązania zastosowałem jak miałem 5 lat.
Popracuj nad wyglądem a nie nad oszczędnością. Na marginesie jak chciałeś zaoszczędzić trzeba było przewody z aluminium zastosować są tańsze niż miedź.
coś takiego zrobił mój kumpel kilka lat temu:P wygląd jak już wspomniałem wcześniej nie gra dla mnie roli ponieważ nie jest to urządzenie na które wydałem kilkaset złotych, zaś kilka a grać ma po to żeby umilić czas powiedzmy na jakimś ognisku(wolisz wziąć tam wieże czy właśnie takie coś?...)
Cytat: Witam,
Też właśnie robię ten wzmacniacz i mam pytanie-
Jakiego używasz zasilacza? Tzn czy masz w tym pudełku jakieś trafko czy co?
Jeżeli tak to proszę o informacje .
Żadnego trafo- to jest naprawde prosty układ- zasilisz go choćby podłaczając pod akumulator w samochodzie...
Cytat: Moja ocena 4 w skali 10 za wykonanie, zapał i chęć pochwalenia sie tym co się stworzyło, jeśli jesteś początkujący elektronik to się nie dziwię ale przez takie projekty elektroda "zchodzi na psy".
Napisz coś więcej o zasilaniu, regulacji glośności i przydała by się jakaś płytka w twoim projekcie, choćby pisakiem narysowana i wytrawiona w chlorku żelaza. (wyzwanie czy brak czasu???)
No trzeba przyznać, to są jedne z moich pierwszych projektów... Ale cieszę się że chociaż coś takiego mi wychodzi:( regulacja głośności na źródle, a o zasilaniu napisałem wcześniej. Jeżeli chodzi o płytkę to mam już za sobą wytrawianiu kilku płytek i uwierz mi że to nie jest żadne wyzwanie...
Cytat: Może zapodałbyś jakiś schemat, bo jak to jest proste i tanie w wykonaniu to chętnie cos takiego zrobię.
schemat wziąłem z elektrody, poszukaj we wcześniejszych postach
https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic342898.html
Dziękuję za komentarze i przepraszam że zawiodłem was tak prostą konstrukcją- może następna będzie trochę lepsza. Teraz postawiłem na prostote wykonania i jak najniższe koszty. Pozdrawiam