Witam
Ma ktoś do polecenia jakieś materiały, linki itp. do sterowników Allan Bradley.
Z góry dzięki
Ma ktoś do polecenia jakieś materiały, linki itp. do sterowników Allan Bradley.
Z góry dzięki
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamCytat:
Przecież to już zabytek muzealny
Cytat:
potrzebuję nauczyć się podstawowej obsługi tego sterownika a materiały są po angielsku, interesuje mnie komunikacja PC z PLC za pomocą RSlinkx500, pobieranie softu itp
emilgaw napisał:poniżej masz linka.
Przykład prostej komunikacji Mocrologix 1000. Połączenie ze sterownikiem 1500 konfigurujesz podobnie. Komunikacja przez port RS232.
http://www.infoplc.net/Ejemplos/Ejem_Allen_Br...llenBradley_Configurar_Micrologix1000_Com.htm
emilgaw napisał:Póżniej uruchamiasz RSLogix500. Klikasz Comms -> system comms-> zaznaczasz dany sterwonik wykonujesz np:upload zawartosci sterownika, download do sterownika.
Ogólnie Bradley, ma bardzo przyjemny i przejrzysty interfejs. Programowanie jest prostsze niż konkurencyjnych sterownikach.
Cytat:
Zastanawia mnie czy jest możliwość zmiany czy aktualizacji oprogramowania bez zmiany daty aktualizacji. Tzn. żeby zatrzeć ślady że sie grzebało w programie. Oczywiście programista i tak to wykryje bo wystarczy że porówna orginał z tym co jest w sterowniku i znajdzie zmiany.
Cytat:
A czy podłączenie się online do programu i tylko obserwacja i ewentualnie zgranie programu pozostawia jakiś ślad ingerencji w sterowniku?
pozdrawiam
xinef napisał:Na Śląsku jest autoryzowany przedstawiciel AB na Polskę. Firma nazywa się RAControls, siedziba w Katowicach przy ul. Kościuszki.
Prowadzą szkolenia Logix-a, DeviceNet-u, napędów, visu. Szkolenia są dosyć ciekawe, jest dużo sprzętu, chyba jeśli chodzi o AB to trudno będzie znaleźć coś lepszego.
Cytat:
Jeśli mnie pamięć nie myli to od rewizji 16 można pisać tzw. Add-on-y. Są to odpowiedniki funkcji. Co ciekawe, można wywoływać funkcję wielokrotnie i każdą instancję podglądać niezależnie.