Witam
Sprawa niby banalna ale.....
Mam zamiar zrobić miernik rezystancji szeregowej kondensatorów esr.
Znalazłem na rosyjskich stronach pełną dokumentację i wsad do procka tylko nie mam czym tego otworzyć.
Są to pliki :
goesr.lay ( domyślam się że tu jest schemat)
goesr.spl
I wsady do mikro kontrolera :
fp24.a16
goesr.asm
goesr10.hex
math16.inc
Przyznam szczerze że te rozszerzenia nic mi nie mówią - stąd zwracam się do fachowców z prośbą o pomoc.
Generalnie chcę wykonać ten miernik i do szczęścia potrzebuję informacje:
1.czym otworzyć pliki
2.czym i jak zaprogramować mikroprocesor ( jak otworzymy schemat to będzie wiadomo jakiego jest typu).
Generalnie proszę o niepisanie głupich uwag - nie miałem do tej pory do czynienia z programowaniem mikro kontrolerów stąd dla wyjadaczy moje pytania są śmieszne ale od czegoś trzeba zacząć.
Myślę że to dobry moment na wgryzienie się w temat.
Projekt miernika jest jest na tyle interesujący że na pewno nie jedna osoba skorzysta z niego na elektrodzie.
Dla chętnych wyśle pliki na e-mail.
Sprawa niby banalna ale.....
Mam zamiar zrobić miernik rezystancji szeregowej kondensatorów esr.
Znalazłem na rosyjskich stronach pełną dokumentację i wsad do procka tylko nie mam czym tego otworzyć.
Są to pliki :
goesr.lay ( domyślam się że tu jest schemat)
goesr.spl
I wsady do mikro kontrolera :
fp24.a16
goesr.asm
goesr10.hex
math16.inc
Przyznam szczerze że te rozszerzenia nic mi nie mówią - stąd zwracam się do fachowców z prośbą o pomoc.
Generalnie chcę wykonać ten miernik i do szczęścia potrzebuję informacje:
1.czym otworzyć pliki
2.czym i jak zaprogramować mikroprocesor ( jak otworzymy schemat to będzie wiadomo jakiego jest typu).
Generalnie proszę o niepisanie głupich uwag - nie miałem do tej pory do czynienia z programowaniem mikro kontrolerów stąd dla wyjadaczy moje pytania są śmieszne ale od czegoś trzeba zacząć.
Myślę że to dobry moment na wgryzienie się w temat.
Projekt miernika jest jest na tyle interesujący że na pewno nie jedna osoba skorzysta z niego na elektrodzie.
Dla chętnych wyśle pliki na e-mail.