Wszystko po obd,eeprom,flash
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamkamil1024 napisał:Widać to w programie.A słuchaj winols sam liczy sumy kontrolne dobrze myśle?
dawidek126 napisał:to jak panowie ?? podpowiecie co najlepiej do sterownika iaw 5nf.t1???
galletto v54, mppsv18, kess, ktag??
lub po prostu co każdym z tych urządzeń da się zrobić według waszych obserwacji/praktyki....
pozdrawiam
dawidek126 napisał:immo robię upą-usb ale trzeba do płyty głównej się dolutować..... a szukam czegoś do odczytu flash i do immo ale bez rozbierania sterownika....
dawidek126 napisał:w miesiącu kilka, głównie fiaty.... ale jak sprzęt jest uniwersalny to może coś trafi się z grupy vw/opel....
Dodano po 10 [minuty]:
teraz dokładnie to stilo w benzynie iaw 5nf.t1/t9 ostatnio dużo było 1,9 jtd.... ale chętnie zajmę sie vw/opel bo widze zapotrzebowanie na taką usługę.....
dawidek126 napisał:Piszą i nic więcej.na wielu aukcjach np. mppsv18 piszą że po uwaleniu sterownika potrafi go "podnieść"
dawidek126 napisał:Nie działa.jak to działa??
dawidek126 napisał:Odczytać to i tak na nic jak uwalony.po mimo uwalenia potrafi go odczytać??
dawidek126 napisał:Też tak kiedyś robiłem, na złość na stole nic nie chciało się popsuć. Nawet zapis przy 6-7V nie przerywał.pomyslałem że kupię kilka sterów ze szrotu
dawidek126 napisał:ha ha hanajłatwiej/najlepiej iść na szkolenie v-tech
dawidek126 napisał:V16 wielki szajs a V18 średni szajs.a jaka różnica będzie między v16 a v18??
dawidek126 napisał:fora, opracowania, dyskusje itp.szkolenie drogie ale gdzie szukać info o zapisie immo czy odczytach flasch?
dawidek126 napisał:To co tu jeszcze robisz ?a na włoskim forum napisali mi wszystko
dawidek126 napisał:Podczas próby odczytu cos idzie nie tak.... spada napięcie , ładowanie nie wiadomo dlaczego zatrzymuję się na amen.... generalnie ster umiera.... jak działa to odzyskiwanie ??
_TrotyL_ napisał:ha ha hacieszysz sie tylko faktem ze w miedzy czasie z jego zdyba wyciales kata GM28(??) i sporzedales w skupie za kwote 1200pln