A więc po kolei:
Płytka robiona metodą termotransferu. Pleksa jest od strony scieżek. Też mam AVRdude z nakładka graficzna Burn-O-Mat i uważam że jest bardzo dobra szczególnie przy zmianie fusebitów ponieważ nie można sie tam praktycznie pomylić i zablokować uC. Narazie programowałem Attiny2313 i nie było problemów.
Można programować w docelowym układzie jeżeli jest tam wyprowadzone odpowiednie złącze do programowania lub na jakiejś płytce testowej. Już chyba widzę którędy można było poprowadzić tą ścieżkę ale jest juz za późno
Koszt wykonania tego programatora to około 15zł a może nawet mniej.
Zastosowałem takie gniazdo ponieważ takie miałem, co do procka nie jest w SMD ponieważ to praktycznie pierwszy raz jak lutowałem SMD i trochę mnie przerażała wielkość procka w SMD
Płytka jest polakierowana lakierem bezbarwnym więc wszystko jest zabezpieczone i nic się nie będzie utleniać.
Firmware wgrywa się przez to samo złącze które służy do programowania procków tylko należy przestawić jedną zworkę. Potrzebny jest do tego oczywiście jakiś inny programator.
Nie mogę wrzucić płytki w Eagle bo jak piałem wyżej powstała w RimuPCB i ten plik jest zamieszczony.
Mój układ to Atmega8-16PU.
Programowanie w szybkim trybie trwa 2-3 sekundy więc nie jest to chyba wolno.