logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór dobrej pralki do 2000zł. Potrzebna fachowa rada.

kluskapieguska 09 Kwi 2012 19:53 2987 6
REKLAMA
  • #1 10775932
    kluskapieguska
    Poziom 2  
    Witam,

Chciałabym pralkę do 2000 zł. Zależy mi na
    - w miarę płynnej regulacji temperatury i wirowania.
    - sygnał dźwiękowy po zakończeniu prania
    - żeby była cicha.
    - program namaczanie
    - dodatkowe plukanie ( w miarę możliwości do jak największej liczby programów)
    - solidne plastiki

Miałam pralkę indesit, ale pękł plastik przy drzwiach i była strasznie głośna. Miałam też lodówkę indesit i też popękały niemal wszystkie możliwe części plastikowe, więc firma indesit odpada.

Myślałam o Samsung WF0702WKN lub
    electrolux EWS126510W

Może jeszcze Lg?

Bardzo proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 10778139
    LightOfWinter
    Poziom 38  
    Ocena: 918
    Witam

Ze swojej strony polecam Electrolux-a. Mam i jestem zadowolony. 5 lat żadnych problemów.

LG - jeśli chodzi o jakość wykonania elektroniki, staranność, luty itd. moim zdaniem katastrofa.

Samsung - lepiej niż LG, ale i tak potrafi np. odmówić otwarcia drzwiczek pralki.
    Dla mnie wciąż nie wystarczająca jakość wykonania. Niby wszystko wygląda dobrze z zewnątrz, ale detale są nie dopracowane i za dużo elektroniki. Też nie polecam.
  • REKLAMA
  • #3 10779248
    kluskapieguska
    Poziom 2  
    A czy jest jeszcze jakaś pralka z tymi funkcjami co napisałam wyżej - poza electroluxem, albo jakiś inny godny polecenia model electrolux-a
  • #4 10793500
    antekch
    Poziom 21  
    Ocena: 211
    Kup Electrolux z serii EWFxxxxx,bo EWS to slim, czyli pralka mniejsza na głębokość.Nie sugeruj się ilością kg. tylko rozmiarem .bo 5kg to 5 poszew a do slima nie wejdzie.Wszystkie firmy zawyżają ilość wsadu.
  • REKLAMA
  • #5 10799335
    zwykły człek
    Poziom 20  
    Ocena: 81
    Popatrz jeszcze na PFD-1237, moim zdaniej całkiem dobra.
  • REKLAMA
  • #6 11471743
    neszad
    Poziom 11  
    Z tego co sam widzę szukając pralki wiele zalezy od tego gdzie jest montowana i ogólnie od tego do czego komu pralka jest potrzebna, więc może warto najpierw to ustalić przed poradą :)
  • #7 11472809
    Ryszard49
    Poziom 39  
    Ocena: 1001
    Witam.
    Wejdź na stronę Link i wybierz według uznania.
    Ze swojej strony polecam WAS 24463 PL. Mieści się w Twoich widełkach cenowych i naprawdę dobrze pierze.
    Pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje pralki do 2000 zł z funkcjami takimi jak płynna regulacja temperatury i wirowania, sygnał dźwiękowy po zakończeniu prania, cicha praca, program namaczania oraz dodatkowe płukanie. Wcześniejsze doświadczenia z pralkami Indesit były negatywne z powodu problemów z jakością plastiku i hałasem. Użytkownik rozważa modele Samsung WF0702WKN oraz Electrolux EWS126510W, a także pyta o inne rekomendacje. Odpowiedzi sugerują wybór Electrolux, zwłaszcza z serii EWF, oraz model PFD-1237. Podkreślono również znaczenie rozmiaru pralki w kontekście jej pojemności.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA