Witam serdecznie.
Jeśli w złym dziale to proszę o przeniesienie a nie kasowanie.
Nabyłem interfejs ELM 327 BT w celu zabawy w zasadzie z programem TORQUE OBD na androida.
Jako iż sprzedawca zapewnia niebanalne możliwości programu, postanowiłem zmusić go do pracy z VCDSem i VAG-comem.
Obie próby zakończone niepowodzeniem.
A robie to tak:
Paruje ELM z laptopem przez BT.
Łącze przez serial port - połączone.
Zmieniam port na port com1 bądz com2.
Odpalam program, ustawiam port i robie test.
Wynik ?
Wywala raz że interfejs znaleziony ale jest problem z połączeniem, po zmianie parametrów pracy portu ( ze wskazówek z for tematycznych ) sytuacja się nie zmienia.Czasem wywali że fejsu w ogóle nie ma.
Próbowałem na VAG-COM, VCDSlite, Polski VAG. Żaden nie odpowiedział.
Aplikacja dołączona do zestawu ( jakaś darmowa ) łączy i odczytuje po EOBD kody błędów ( czyli tyle co moja apka z telefonu ).
Powiedzcie mi czy ten ELM jest tak ograniczony jeśli chodzi o funkcję ??
Omawiany pacjent do VW Passat 1,9tdi AVF 2002r.
Jeśli w złym dziale to proszę o przeniesienie a nie kasowanie.
Nabyłem interfejs ELM 327 BT w celu zabawy w zasadzie z programem TORQUE OBD na androida.
Jako iż sprzedawca zapewnia niebanalne możliwości programu, postanowiłem zmusić go do pracy z VCDSem i VAG-comem.
Obie próby zakończone niepowodzeniem.
A robie to tak:
Paruje ELM z laptopem przez BT.
Łącze przez serial port - połączone.
Zmieniam port na port com1 bądz com2.
Odpalam program, ustawiam port i robie test.
Wynik ?
Wywala raz że interfejs znaleziony ale jest problem z połączeniem, po zmianie parametrów pracy portu ( ze wskazówek z for tematycznych ) sytuacja się nie zmienia.Czasem wywali że fejsu w ogóle nie ma.
Próbowałem na VAG-COM, VCDSlite, Polski VAG. Żaden nie odpowiedział.
Aplikacja dołączona do zestawu ( jakaś darmowa ) łączy i odczytuje po EOBD kody błędów ( czyli tyle co moja apka z telefonu ).
Powiedzcie mi czy ten ELM jest tak ograniczony jeśli chodzi o funkcję ??
Omawiany pacjent do VW Passat 1,9tdi AVF 2002r.