logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung Galaxy S2 gt-i9100 - długie ładowanie i szybkie rozładowywanie baterii

Gibboniks 20 Maj 2016 20:10 1242 4
REKLAMA
  • #1 15688153
    Gibboniks
    Poziom 8  
    Witam !
    Otóż mój znajomy powierzył mi swój nie używany smartphone jakim jest Samsung S2 zauważyłem , że telefon bardzo długo się ładuje i bateria praktycznie nie trzyma parametrów (pozostawiony na 9h telefon w stanie nie używania z oszczędnością baterii gubi 40%) W ładowarce samochodowej gdzie mam "supercharga" 2.1 A podczas używania aplikacji i internetu (aplikacja taxi) zamiast ładować telefon to go "podtrzymuje" na jednym stałym procencie i po 20-30 min może łaskawie wskoczy o 1% wyżej
    Ściągnąłem apkę amperemeter i obecnie przy 80% baterii pobiera 389 mA , podczas , gdy mój uszkodzony Sony Xperia L przy 88% z tej samej ładowarki sieciowej pobiera 1049 mA (ładowarka dedykowana do Xperi Output 850mA)
    Czy Samsung jest do uratowania odnośnie poprawności ładowania ? I czy można to naprawić samemu ?
    Z góry dziękuje za pomoc !
  • REKLAMA
  • #2 15688418
    LA72
    Poziom 41  
    Ocena: 1652
    Jeśli jest używany to warto pomyśleć o nowej baterii.
  • REKLAMA
  • #3 15688809
    Gibboniks
    Poziom 8  
    Jest mocno uzywany z 4 lata moze miec i to bateria decyduje o tym ile amperow laduje ?
  • REKLAMA
  • #4 15691753
    karoltom
    Poziom 15  
    Ocena: 52
    Telefon się nie przegrzewa? Tu często lubią się moduły wi-fi uwalić. Jak się bedzie grzał to zużycie prądu będzie za duże i nie bezie ładował
    Apka amperometer to szajs. Jedynie możesz to zmierzyć podłączając do odpowiedniego zasilacza. Wtedy otrzymasz prawidłowy wynik zużycia energii.

No i oczywiście USB zalecam wymienić, bo pomimo, ze ładuje, to może ładować za wolno.

Tym zmierzysz napięcie ładowania. S2 powinna ładować ok 1A
    3.1.18. Nie wysyłaj linków, które po pewnym czasie przestaną być aktywne. To spowoduje, że dyskusja straci jakikolwiek sens.
  • #5 15694151
    Gibboniks
    Poziom 8  
    Kupiłem dziś nową oryginalną baterię i jak ręką odjął :) Nie wiem czemu uważasz , że apka amperometr to szajs o0 ? Na starej baterii maks dochodziło do 0,45 A , na nowej 1.08 A czyli wszystko jest w normie i pokazuje dobrze , Gniazdo szaleje jak chce podpiąć go do radia współgrającego z androidem lub komputerem , więc z biegiem czasu też kłania się wymiana.
    Nie miałem pojęcia , że bateria może tak mocno wpływać na długość ładowania i pobór prądu
REKLAMA