fakerus napisał: po co Ci SA wewnątrz budynku ? Takie rozwiązania dla banku itp.
Nie widziałem aby na którymś z syg. wew. była informacja, że można go stosować tylko w bankach itp.
Po co sygnalizator:
1. czasami po prostu nie słychać z wnętrza domu syg. zew.
2. ma nam dać przewagę ( dlatego nie w przestrzeni w której śpimy)
3. ma zdezorientować nawet jeżeli na kilka sekund (ale i to cenne) włamywacza
4. jest szansa że ściana dzwięku odstraszy ( wata w uszy owszem załatwia sprawę ale jednocześnie utrudnia komunikację, odcina jeden z ważniejszych zmysłów)
mayer2005 napisał: 4 żyły do każdej czujki Ci wystarczy
Powiem więcej i 3 żyłowy by wystarczył.

gumiś_rzesz napisał: Jaka centrala
Odpowiednia pod względem wydajności prądowej ( ale tę zawsze można zwiększyć przez dodatkowe zasilacze)ilości obsługiwanych wejść i wyjść ( tych na płycie i tych o które możemy nasz system rozbudować) Jeżeli mysli kolega o sterowaniach, to raczej integra niż Versa.
gumiś_rzesz napisał: czujniki ( pojedyncze czy dualne)
, odpowiednie do panujących warunków ( przeciagi, nasłonecznienie, umiejscowienie)- wiemy coś na ten temat?
gumiś_rzesz napisał: jaka syrena
odpowiednia do oczekiwań i warunków montażu
gumiś_rzesz napisał: Przewody są dobrze wyprowadzone widzą wszystkie okna i drzwi
I co z tego?
I możemy tak w nieskończoność. W poleceniu moderatora podałem jakich informacji oczekujemy, aby móc koledze zdalnie pomóc.
Jak kolega na pewno zauważył, niektórzy już ten temat zaczynają traktować humorystycznie, ale trudno oczekiwać innych reakcji, skoro sam autor nie traktuje go poważnie.
Takich tematów jak ten, na tym forum założono setki, może kilkanaście, kilkadziesiąt, rzeczywiście miało sens.
Przynajmniej kilku specjalistów próbuje koledze pomóc, zweryfikować to co zostało zrobione do tej pory, a kolega zamiast z tego skorzystać, wypisuje nam jakieś farmazony ( przepraszam , ale inaczej tego nie mogę określić)
Aby temat utrzymał się na forum oczekuję skrupulatnego zastosowania się do polecenia moderatora i przeczytania kilku podobnych tematów. Moim zdaniem warto, a kolega zrobi jak chce.
Pozdrawiam