Grzegorz Markowski napisał: bruner napisał: Grzegorz Markowski napisał: Jeśli nie zmieniasz nic poza tym w układzie, to je zostaw.
Hej Grzegorz,
nie zmieniłem nic. Jedynie denerwuje mnie strzał podczas "Auto stop" płyty. Czy to może być wina kondenstorów czy wszystkie Daniele tak mają?
"Strzał" mechaniczny czy w głośnikach od wkładki? Teoretycznie układ wyciszania powinien, zewrzeć wyjścia wkładki do masy zanim zacznie działać mechanika.
Strzał w głośnikach, taki chwilowy brummm.
Cytat: Druga sprawa, o ile mogę zapytać eksperta. Jak w prost sposób wyłączyć funkcję "Auto stop" na czas ustawienia antyskatingu ?
Jak ustawiasz antyskating? Płytą testową czy na pustej przestrzeni na końcu płyty?
Pewnie to drugie. Niestety nie wiem jak to zrobić.
Sposób trzeci na płytę CD stroną nośnika. Kładę ją na środku i włączam gramiaka. Płyta jest śliska i jak przestanie igła po niech jechać to znak, że antyskating jest dobrze ustawiony.
Cytat: Tenorel, a nie "Ternoral".

Racja, błąd pisarski
Cytat: Istnieje też opcja całkowitego pominięcia układu wyciszania, z jego wycięciem z gramofonu, i podłączenia wkładki bezpośrednio do kabla sygnałowego.
To raczej mnie nie interesuje.
Jeszcze jedna sprawa, w ramieniu wszystkie kabelki sygnałowe są żółte, pewnie fabryka nie miała innych kolorów. Na jednym z nich jest farbą czerwoną zrobiona kreska, przez chwilę myślałem, że monter oznaczył sobie Prawy kanał. Miernikiem ciężko zmierzyć przez tę cholerną obudowę. Chyba sprawdzę to na podłączonym wzmacniaczu poprzez dotknięcie kanału lewego i prawego

Byłyby jaja jakby się mu pomyliły kanały