Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Peugeot 607 2.2 Hdi 133 km - komunikat engine antypollution system failure

crazy_88 10 Feb 2017 18:37 12696 11
Automation24
    crazy_88
    Level 42  
    Witam mam problem z autem peugeot 607 2.2 hdi 133 km z 2004 r. Mianowicie wyskoczył mi komunikat engine antypollution sysem failure oraz pali się kontrolka chec engine. Samochód nie wszedl w tryb serwisowy przyspiesza normalnie nie muli i nie gaśnie oraz odpala idealnie. Po podpięciu pod kompa wyskoczyły dwa błedy

U0121 błąd komunikacji z modułem abs
    U0122 utrata komunikacji z modułem dynamiki pojazdu.

co może być przyczyną filtr fap czy wtryski?
  • Automation24
  • Automation24
    crazy_88
    Level 42  
    dzięki za odpowiedź ale czemu też pali się antypollution system defective na wyswietlaczu a w kompie nie ma żadnego błędu od niego ?

co powoduje ten komunikat oprócz fap , wtrysków itp? i dziwne że samochód nie wszedł w tryb serwisu
  • Helpful post
    Anonymous
    Level 1  
    crazy_88
    Level 42  
    Witam byłem na diagnostyce dziś w warsztacie od francuzów i gość sprawdzał błedy odpowiednim sprzętem do peugota i powtorzyła się akcja brak błedów związanych z check engine jedynie moduł abs . Zauważyłem ponownie że check engine i antypollution zapala sie na zimnym silniku po skasowaniu błędu i pali się cały czas gaśnie dopiero po skasowaniu błędu interfejsem.

Więc jakie kroki podjąć? objaw brak , auto przeciągnełem po obwodnicy i nic to nie dało
    crazy_88
    Level 42  
    we wtorek jadę posprawdzać czujniki absu i pierścienie z tego względu że też jest problem z abs przy hamowaniu z niskiej prędkości bo cały czas się włącza a kontrolka się nie pali , gadałem z gosciem co zajmuje sie pompami abs i modułami abs i mówił że to nie wina pompy ani modułu ale czujników.
    Anonymous
    Level 1  
    szymitsu21
    Moderator of Cars
    KotBury2 wrote:
    crazy_88 wrote:
    Więc jakie kroki podjąć? objaw brak , auto przeciągnełem po obwodnicy i nic to nie dało.
    Zrób najprostsze rzeczy, o których Ci mówiłem. Prawdopodobnie jest jakaś dziura w rurze, albo intercooler skorodowany (zwłaszcza w dolnej części) i to jest przyczyną "przecieków" powietrza.

Pzdr KotBury2

nie wydaje Ci się, że tryb awaryjny zawsze zapisuje jakiś błąd w ECU ?
    wprowadzasz go moim zdaniem w błąd.
    ewentualnie usunięta tablica DTC i dlatego niema informacji o usterce.
    Anonymous
    Level 1  
    crazy_88
    Level 42  
    witam problem znaleziony filtr fap zapchany zbyt duża różnica na czujnikach ciśnienia filtr zostanie usunięty