Chciałem się troszkę pożalić na forum
i opisać butną postawę wobec klienta (adresata) Poczty Polskiej Pocztex
Otóż zamówiłem sobie wzmacniacz klasy D do zrobienia elektroniki subwoofera z Chin do Polski przyszło szybko problem zaczął się na ostatnim hopie (obsługa PP) zamieszcze proces śledzenia:
jak widać przesyłka tkwi w WER Niepołomice od 8.10 tudzież zaistniała próba dostawy była fikcją brak w skrzynce awiza próba podjęta w sobotę gdy oddziały pocztowe są pozamykane.
Były próby ponaglenia w końcu napisałem reklamacje do PP
a odpowiedź od szanownej Pani jest taka:
Poczta Polska S.A
Biuro Wsparcia Klientów
Regionalny Dział Obsługi Klientów w Warszawie
Dotyczy Przesyłki: Data: 2022-10-25
Nr nadawczy: Nr reklamacji: BWK.RDOK-WAWA.051.310794.2022.KT.o
Rodzaj usługi: POCZTEX Data złożenia: 2022-10-10
Data nadania: 2022-09-28 Przyczyna: Opóźnienie
Poczta Polska S.A. działając zgodnie z art. 92 Ustawy z dnia 23 listopada 2012 roku Prawo pocztowe (tekst jednolity Dz.U. z 2022r.
poz. 896) informuje, że prawo wniesienia reklamacji przysługuje:
1. nadawcy
2. albo adresatowi – gdy nadawca zrzeknie się na jego rzecz prawa dochodzenia roszczeń, albo gdy przesyłka zostanie doręczona
adresatowi.
W związku z niespełnieniem powołanych powyżej warunków przedmiotową reklamację uznajemy za niewniesioną, zgodnie z § 7 Rozporządzenia Ministra Administracji i Cyfryzacji z dnia 26 listopada 2013 roku w sprawie reklamacji usługi pocztowej (tekst jednolity Dz.U. z 2019r., poz. 474).
Jakaś totalna kpina ! Na domiar wszystkiego na aliexpress zamknęli proces sporu gdyż uznali ,że nie ma wystarczających dowodów ,że nie otrzymałem paczki.
A paczka oczywiście opłacona.
jak głową w mur! pozdrawiam forumowiczów
Michał
Otóż zamówiłem sobie wzmacniacz klasy D do zrobienia elektroniki subwoofera z Chin do Polski przyszło szybko problem zaczął się na ostatnim hopie (obsługa PP) zamieszcze proces śledzenia:
jak widać przesyłka tkwi w WER Niepołomice od 8.10 tudzież zaistniała próba dostawy była fikcją brak w skrzynce awiza próba podjęta w sobotę gdy oddziały pocztowe są pozamykane.
Były próby ponaglenia w końcu napisałem reklamacje do PP
a odpowiedź od szanownej Pani jest taka:
Poczta Polska S.A
Biuro Wsparcia Klientów
Regionalny Dział Obsługi Klientów w Warszawie
Dotyczy Przesyłki: Data: 2022-10-25
Nr nadawczy: Nr reklamacji: BWK.RDOK-WAWA.051.310794.2022.KT.o
Rodzaj usługi: POCZTEX Data złożenia: 2022-10-10
Data nadania: 2022-09-28 Przyczyna: Opóźnienie
Poczta Polska S.A. działając zgodnie z art. 92 Ustawy z dnia 23 listopada 2012 roku Prawo pocztowe (tekst jednolity Dz.U. z 2022r.
poz. 896) informuje, że prawo wniesienia reklamacji przysługuje:
1. nadawcy
2. albo adresatowi – gdy nadawca zrzeknie się na jego rzecz prawa dochodzenia roszczeń, albo gdy przesyłka zostanie doręczona
adresatowi.
W związku z niespełnieniem powołanych powyżej warunków przedmiotową reklamację uznajemy za niewniesioną, zgodnie z § 7 Rozporządzenia Ministra Administracji i Cyfryzacji z dnia 26 listopada 2013 roku w sprawie reklamacji usługi pocztowej (tekst jednolity Dz.U. z 2019r., poz. 474).
Jakaś totalna kpina ! Na domiar wszystkiego na aliexpress zamknęli proces sporu gdyż uznali ,że nie ma wystarczających dowodów ,że nie otrzymałem paczki.
A paczka oczywiście opłacona.
jak głową w mur! pozdrawiam forumowiczów
Michał