Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamCosteC napisał:Ekran działa?
eurotips napisał:Moim zdaniem należy postąpić całkiem odwrotnie, kupić sprawny a części ze starego sprzedać.
^ToM^ napisał:W NDN prawdopodobnie jeszcze nigdy nie mieli reklamacji tego modelu, do naprawy - więc dawcy może nie być. Przynajmniej jak kiedyś z nimi rozmawiałem to tak mi podali. Zatem mogą nie mieć takich części, ale być może da się je sprowadzić. Trzeba dokładnie ustalić które części trzeba wymienić i dopiero wtedy u nich pytać.
^ToM^ napisał:Części będą kosztować mniej niż 500-700 zł więc kupno nowego może być sporo droższe.
Darek.S napisał:Matryca na Ali 400 zł. Obudowy nie znalazłem.
Darek.S napisał:^ToM^ napisał:W NDN prawdopodobnie jeszcze nigdy nie mieli reklamacji tego modelu, do naprawy - więc dawcy może nie być. Przynajmniej jak kiedyś z nimi rozmawiałem to tak mi podali. Zatem mogą nie mieć takich części, ale być może da się je sprowadzić. Trzeba dokładnie ustalić które części trzeba wymienić i dopiero wtedy u nich pytać.
Rozmawiałęm z serwisem NDN i rzeczywiście nie mają uszkodzonych na dawcę.
Dokładnie wiem co trzeba wymienić.Przednią część obudowy wskazana klawiatura i matryca.Matryca na Ali 400 zł. Obudowy nie znalazłem.
Teraz pochłonięty jestem remontem warsztatu. Przy okazji sporo usprawnień.
Jak mawiają nie ma złego co by na dobre nie wyszło albo inaczej co nas nie zabije to nas wzmocni
^ToM^ napisał:albo jednak R1054Z.
Darek.S napisał:Zamówiłem w NDN. Niby ostatnia sztukę.
Darek.S napisał:Tak się zastanawiam ile ich wyprodukowali?
^ToM^ napisał:To do starego też wgraj nowy soft - o ile masz jak to zrobić.
Darek.S napisał:^ToM^ napisał:To do starego też wgraj nowy soft - o ile masz jak to zrobić.
Soft oczywiście wgrać mogę ale oscyloskop ze stopioną gałkologią i kulawą matrycą do użytku raczej się nie nadaje. Po to kupiłem nowy...
Darek.S napisał:I nawet pomyślałem sobie, zeby przećwiczyc ten Hacking do 100MHZ.
Janusz_kk napisał:Darek.S napisał:I nawet pomyślałem sobie, zeby przećwiczyc ten Hacking do 100MHZ.
E tam, Coste tylko postraszył, po Twoim poście zainstalowałem na swoim sp4 i poszło bez problemu, wszystkie opcje zostały włączone jak były.
Darek.S napisał:I nawet pomyślałem sobie, zeby przećwiczyc ten Hacking do 100MHZ.
^ToM^ napisał:ale też updatowałem po zhakowaniu
Darek.S napisał:^ToM^ napisał:To do starego też wgraj nowy soft - o ile masz jak to zrobić.
Soft oczywiście wgrać mogę ale oscyloskop ze stopioną gałkologią i kulawą matrycą do użytku raczej się nie nadaje. Po to kupiłem nowy...
phanick napisał:W efekcie sterowanie i wyświetlanie obrazu (czyli to, co u Ciebie kuleje) można realizowac z komputera.
phanick napisał:W efekcie sterowanie i wyświetlanie obrazu (czyli to, co u Ciebie kuleje) można realizowac z komputera.
CosteC napisał:możliwość wykonywania wszystkich operacji na DS1054Z zdalnie
start >> uruchom >> telnet numer_ip 5555