Otworzyłem ten i trochę się dzieje, wszystko dość ciasno wokół płyty (szczegóły poniżej) i bałem się zepsuć rzeczy, aby dostać się do układu CB2S, więc sflashowałem go za pomocą tuya-cloudcutter i mirabella-genio-i004527-podwójna wtyczka urządzenie i miałem nadzieję na najlepsze
Zadziałało i zainstalowałem aplikację OpenBK7231T_App.
To jest profil, którego użyłem (ręcznie aktualizowany):
Po zastosowaniu konfiguracji BL0937 wymagał kalibracji. W tym celu należy przejść do interfejsu WWW, kliknąć „Uruchom aplikację internetową”, przejść do „Logi”, a następnie przy znanym obciążeniu i/lub liczniku podłączonym do gniazdka wykonać następujące polecenia:
- VoltageSet (np.: Zestaw napięcia 243 )
- CurrentSet
- PowerSet
stwierdziłam, że muszę zrób wszystkie trzy aby uzyskać mniej więcej dokładne wartości. Niestety nie mam starego typu światła, którego mógłbym użyć, więc użyłem lampy 12 V z uzwojonym transformatorem (współczynnik mocy 97), więc nadal występuje błąd.
Aby go otworzyć, użyłem bardzo ostrego noża, aby oddzielić górną i dolną część dookoła, a następnie ostrożnie je rozdzieliłem, są też klipsy, więc musisz je oddzielić, gdy uwolni się od kleju.
Początkowo nie mogłem dostać się do dolnej części planszy, ponieważ nie mogłem uwolnić planszy od podstawowego plastiku (wtedy zacząłem od tuya-cloudcutter), jednak później odkryłem, że mogę ją uwolnić za pomocą śrubokrętem, aby odsunąć płytkę od podstawy w pobliżu styków zasilania. Za podstawą znajduje się plastikowa osłona, która „odskoczyła” i była rozłożona. Niestety oznacza to, że nie dostałem czystego surowego zrzutu dla Cloudcuttera, jednak użycie powyższego szablonu zadziałało.
Oto kilka zdjęć otwartego urządzenia:

Zadziałało i zainstalowałem aplikację OpenBK7231T_App.
To jest profil, którego użyłem (ręcznie aktualizowany):
{
"vendor": "Tuya",
"bDetailed": "0",
"name": "Mirabella Genio Plug with Energy Monitoring",
"model": "I004526",
"chip": "BK7231N",
"board": "CB2S",
"keywords": [
"TODO",
"TODO",
"TODO"
],
"pins": {
"6": "BL0937CF1;1",
"7": "BL0937CF;1",
"8": "LED_n;1",
"10": "Btn;1",
"24": "BL0937SEL;1",
"26": "Rel;1"
},
"image": "https://www.mirabellagenio.com.au/wp-content/uploads/2022/09/I004526-20220720-BLISTER-SHADOW-min-2048x2048.jpg",
"wiki": "https://www.elektroda.com/rtvforum/topic_YOUR_TOPIC.html"
}
Po zastosowaniu konfiguracji BL0937 wymagał kalibracji. W tym celu należy przejść do interfejsu WWW, kliknąć „Uruchom aplikację internetową”, przejść do „Logi”, a następnie przy znanym obciążeniu i/lub liczniku podłączonym do gniazdka wykonać następujące polecenia:
- VoltageSet (np.: Zestaw napięcia 243 )
- CurrentSet
- PowerSet
stwierdziłam, że muszę zrób wszystkie trzy aby uzyskać mniej więcej dokładne wartości. Niestety nie mam starego typu światła, którego mógłbym użyć, więc użyłem lampy 12 V z uzwojonym transformatorem (współczynnik mocy 97), więc nadal występuje błąd.
Aby go otworzyć, użyłem bardzo ostrego noża, aby oddzielić górną i dolną część dookoła, a następnie ostrożnie je rozdzieliłem, są też klipsy, więc musisz je oddzielić, gdy uwolni się od kleju.
Początkowo nie mogłem dostać się do dolnej części planszy, ponieważ nie mogłem uwolnić planszy od podstawowego plastiku (wtedy zacząłem od tuya-cloudcutter), jednak później odkryłem, że mogę ją uwolnić za pomocą śrubokrętem, aby odsunąć płytkę od podstawy w pobliżu styków zasilania. Za podstawą znajduje się plastikowa osłona, która „odskoczyła” i była rozłożona. Niestety oznacza to, że nie dostałem czystego surowego zrzutu dla Cloudcuttera, jednak użycie powyższego szablonu zadziałało.
Oto kilka zdjęć otwartego urządzenia:

Cool? Ranking DIY