Cześć , trochę poczytałem na temat sterowników PLC i chyba znalazłem rozwiązanie problemu z którym się borykam. Stworzenie systemu centralnego sterowania zasobami cieplej wody(czyli sterowanie solarami i ogrzewaniem jednym systemem)
Musze jednak poprosić o pomoc co się nadaje do mojego projektu. Założenia projektu:
-obsługa pomp z PWM(zmiana częstotliwości) będzie kilka,max 10 sztuk
-obsługa zaworów strefowych (tu wystarczy styk otwarty) max 4 sztuki
-do tego 10 czujników temperatury(NTC).
I jak widać potrzebuje 14 wyjść które obsłużą 230V do tego minimalnie 10 wejść na czujniki temperatury.
Co polecacie bo z opisami sterowników PLC słabo, tylko ogólne informacje (brak jakich kol-wiek informacji co do wyjść PWM , lub czy wyjścia są izolowane).
Będę wdzięczny za sugestie lub informacje na temat sterowników , do tego się nauczę programować PLC.
Dzieki.
Musze jednak poprosić o pomoc co się nadaje do mojego projektu. Założenia projektu:
-obsługa pomp z PWM(zmiana częstotliwości) będzie kilka,max 10 sztuk
-obsługa zaworów strefowych (tu wystarczy styk otwarty) max 4 sztuki
-do tego 10 czujników temperatury(NTC).
I jak widać potrzebuje 14 wyjść które obsłużą 230V do tego minimalnie 10 wejść na czujniki temperatury.
Co polecacie bo z opisami sterowników PLC słabo, tylko ogólne informacje (brak jakich kol-wiek informacji co do wyjść PWM , lub czy wyjścia są izolowane).
Będę wdzięczny za sugestie lub informacje na temat sterowników , do tego się nauczę programować PLC.
Dzieki.