logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

EZVAT Pro - Czy urządzenie faktycznie działa i jest warte zakupu? Proszę o odpowiedź

esteleath 20 Wrz 2024 16:36 16749 17
REKLAMA
  • #1 21233399
    esteleath
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    EZVAT Pro - Czy to ściema - czy to urządzenie ma faktycznie rację bytu?
  • REKLAMA
  • #2 21233408
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15466
    A może tak cokolwiek więcej?
    Po wpisaniu wyskakują chociażby Link
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 21233417
    klm787
    Poziom 37  
    Ocena: 933
    esteleath napisał:
    EZVAT Pro - Czy to ściema

Tak ściema.
    Nawet powiem więcej.
    To oszustwo.
    Zdjęcie reklamy urządzenia stabilizującego energię elektryczną.
    Zapewne o to chodzi.
    Dobre są opinie :D
    Zdjęcie urządzenia EZwatt Pro wraz z pozytywnymi opiniami użytkowników.
    Tylko nie ma nigdzie napisane ile za to trzeba "wywalić"
  • #4 21233421
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15466
    klm787 napisał:
    Tylko nie ma nigdzie napisane ile to kosztuje?

Jest promocja na ich stronie...
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #5 21233536
    gkwiatkowski
    Specjalista - CCTV i Alarmy Stacjonarne
    Ocena: 1220
    esteleath napisał:

Dzięki temu urządzeniu, jego producent ma zarobek. Więc urządzenie ma dla niego rację bytu.
  • #6 21233885
    esteleath
    Poziom 9  
    Reklamują ten bubel w TV.
  • #7 21233888
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5359
    Zanieczyszczająca dom i szkodliwa energia elektryczna 🤣🤣🤣

To ja znam lepszy sposób niż kupowanie takich urządzeń i to darmowy - należy natychmiast odłączyć mieszkanie,/dom od prądu
    Oszczędność na rachunkach prądu wynosi wtedy 100% i zyskujemy zdrowie - nie musicie dziękować 😂
  • REKLAMA
  • #8 21233889
    helazbyś
    Poziom 17  
    Ocena: 65
    >>21233417

Urządzenie 100% legalny

Eliminuje zanieczyszczającą energię elektryczną

Zmniejsza zużycie energii

Szacunek dla planety

Chroni żywotność urządzeń

Zamów EZWatt pro

Tylko 174zł
  • #9 21233899
    clubber84
    Poziom 39  
    Ocena: 1688
    Witam,
    esteleath napisał:

zapewne ukończyłeś szkołę podstawową i fizyka była tam obowiązkowym przedmiotem.
    A skoro tak, to jak uczyli na fizyce - filtry do wody włączasz w instalację szeregowo, czy równolegle?
    Woda ma przejść przez filtr, czy popłynąć sobie obok niego?
    Tak samo jest z "prądem", czy sygnałem telewizyjnym - żeby oczyścić sygnał z zakłóceń filtr wpina się szeregowo między antenę a odbiornik, a żeby do licznika prądu energia przychodziła bez harmonicznych (a tym samym licznik dobrze mierzył zużytą energię) filtry wpina się szeregowo między licznikiem a odbiornikiem zakłócającym, a nie do gniazdka, które jest tylko dołączone do instalacji niejako obok.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #10 21234013
    zbich70
    Poziom 43  
    Ocena: 6582
    esteleath napisał:
    Czy to ściema
    Oczywiście że ściema. Kolejna odsłona pod inną nazwą tego samego "wynalazku", który w pierwszych edycjach zwany był bodajże "bill killer".
    Społeczność internetowa już dawno z tym się rozprawiła, ale mimo to proceder nadal kwitnie, bo naiwnych nie brakuje.
  • #11 21234930
    esteleath
    Poziom 9  
    Miałem niby podstawy elektroniki podczas studiów informatycznych, ale po prostu za mało empirycznego doświadczenia z mojej strony, bym to rozumiał w pełni. Jak mi to tłumaczycie, to jestem wam wielce wdzięczny, bo mogę sobie odświeżyć, o czym były zajęcia. Miło wspominam.
  • #12 21235707
    gkwiatkowski
    Specjalista - CCTV i Alarmy Stacjonarne
    Ocena: 1220
    Jeśli to urządzenie to jest dawny Bill Killer to składa się z kondensatora i diody świecącej. Do tego jest dorobiona pseudoteoria, że kondensator likwiduje złą część energii elektrycznej.
    Jest to nawiązanie do zjawiska, że w obwodach prądu przemiennego może występować moc bierna, która jest niechciana przez dostawców energii elektrycznej. Nie przekłada się na wykonaną pracę u klienta, ale jak każdy przepływ prądu przez przewodnik, nagrzewa przewody między elektrownią a klientem, co powoduje straty przesyłowe energii. To wytłumaczenie w wielkim skrócie. Odbiorcy indywidualni nie płacą za energię bierną, ale firmy już płacą, czasem nawet dość dużo. Stosuje się wtedy dodatkowe duże kondensatory lub dławiki (cewki) do odpowiedniego skompensowania (wyzerowania) mocy biernej.
    To tak w wielkim skrócie. Poszukaj w Internecie tematów: moc bierna, straty wywołane mocą bierną itp.
  • #13 21738993
    Trawnik1
    Poziom 1  
    Autorom projektu nie chodzi o zmniejszenie zużycia energii elektrycznej, tylko o poprawę działania licznika energii elektrycznej, urealnienie jego wskazań fałszowanych przez zakłócenia w sieci odbiorczej w domu. Przecież jest prawdą, że zakłócenia takie istnieją oraz że liczniki energii mają pewien zakres rzetelnego działania. A może faktycznie włączenie równoległe w obwód zasilania odbiorników urządzenia EZVAT koryguje zafałszowania licznika energii?
    Moderowany przez krzysiek7:

3.1.19. Publikowanie wpisów w dyskusjach archiwalnych. Przez dyskusje archiwalne rozumie się dyskusje oznaczone odpowiednio przez Usługodawcę jako: Temat archiwalny lub Wątek archiwalny.

• #15 21739031
    Ktoś_tam
    Poziom 40  
    Ocena: 2834
    Trawnik1 napisał:
    A może faktycznie włączenie równoległe w obwód zasilania odbiorników urządzenia EZVAT, koryguje zafałszowania licznika energii ?

Kup, majątku to nie kosztuje, być może jest wieczna promocja. Przetestuj, rozkręć i opisz tutaj
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/forum41.html
    Tu można opisywać bardziej udane lub mniej udane konstrukcje z wolnego rynku a nawet coś co w ogóle nie działa tak jak producent obiecał. Jak napiszesz coś co da się przeczytać to może nawet dostaniesz gadżet od administratora serwisu, prawdopodobnie będzie to coś na otarcie łez za wkład do nauki bo najprawdopodobniej ten sprzęt i którym piszesz nie działa w ogóle tak jak producent obiecuje.
  • #16 21739033
    CYRUS2
    Poziom 43  
    Ocena: 3473
    Trawnik1 - dziś widziałem reklamę tego w Googlach.
    Widziałem też dziś oszczędności (kilkaset %) "rzekomych" użytkowników.
  • #17 21739134
    clubber84
    Poziom 39  
    Ocena: 1688
    Witam,
    Trawnik1 napisał:
    Autorom projektu nie chodzi o zmniejszenie zużycia energii elektrycznej, tylko o poprawę działania licznika energii elektrycznej...

jeśli wierzysz w to, co napisałeś oraz w to, co zawiera opis tego "urządzenia do wyciągania pieniędzy od naiwnych ludzi", to muszę niestety stwierdzić, że twoja nauka ze szkoły podstawowej poszła w las. I, że należy tam wrócić, bo na każdym kroku będzie można cię oszukać, jeśli już ktoś kiedyś tego nie zrobił.

Pozdrawiam
  • #18 21739210
    elpapiotr
    Specjalista elektryk
    Ocena: 3512
    On pewnie ma udziały w sprzedaży tego "urządzenia", dlatego tak się tłumaczy.
    Temat był przerabiany na elektrodzie. Bill Kill, Electricity-Savingbox, Energy Saver, to nazwy, pod którymi występowały te "oszczędzacze"
    Nawet były filmy pokazujące liczniki kVAr, jak to cudownie zwalniają.

No i można zamawiać :
    Podsumowanie zamówienia dwóch urządzeń EZWatt Pro z łączną kwotą do zapłaty 211 zł

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy urządzenia EZVAT Pro, które jest reklamowane jako eliminujące zanieczyszczającą energię elektryczną, zmniejszające zużycie prądu oraz chroniące żywotność sprzętu elektrycznego. Wiele opinii wskazuje, że jest to ściema i oszustwo, będące kolejną wersją znanych wcześniej urządzeń typu "Bill Killer", "Electricity-Savingbox" czy "Energy Saver". Urządzenie składa się najczęściej z prostych elementów elektronicznych, takich jak kondensator i dioda LED, które nie mają realnego wpływu na zmniejszenie zużycia energii elektrycznej w instalacji domowej. Wskazano, że filtry do poprawy jakości energii elektrycznej muszą być włączane szeregowo w obwód, a nie równolegle do gniazdka, co jest sprzeczne z konstrukcją EZVAT Pro. Dyskusja porusza także temat mocy biernej i jej kompensacji w instalacjach przemysłowych, która nie dotyczy odbiorców indywidualnych. Pojawiły się sugestie, że urządzenie może jedynie wpływać na wskazania licznika energii, jednak brak jest dowodów na realne oszczędności. Wiele osób podkreśla, że jest to marketingowy produkt nastawiony na zysk producenta, a nie realne rozwiązanie techniczne. Użytkownicy zachęcają do samodzielnego rozbierania i testowania urządzenia oraz do krytycznego podejścia do reklam i obietnic producenta.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA