Potrzebuję pomocy w ustawieniu routera MF258 i anteny ODU, jestem laikiem więc ciężko mi jest napisać nawet o co mi chodzi, ale generalnie internet bardzo wolno chodzi i mam tylko 1 kreskę zasięgu. Antena jest zamontowana na najwyższym punkcie DOMU, router założony na poddaszu. Wymieniłem już kabel na 6cat FTP i nic nie dało, założyłem nową kartę sim i również nic nie pomogło. Co mogę jeszcze zrobić i jak mogę ogarnąć sprawę? Proszę o pomoc, nakierowanie, a Ja chętnie podzielę się wszystkimi danymi jakie mam do tej pory, ale trzeba mnie zapytać bo jestem w tym temacie bardzo cienki.
AI: Czy możesz podać, w jakiej lokalizacji się znajdujesz (np. miasto, wieś) i czy w okolicy są jakieś przeszkody, które mogą wpływać na zasięg, takie jak wysokie budynki lub drzewa?
Wieś, wokół jest las ok 1km od domu.
AI: Jaki jest Twój dostawca internetu i jaki masz plan taryfowy? To pomoże zrozumieć, jakie prędkości powinieneś osiągać.
PLAY, plan jest na full zero limitów. Chciałbym prędkość przynajmniej 30/40mb
AI: Czy możesz podać, w jakiej lokalizacji się znajdujesz (np. miasto, wieś) i czy w okolicy są jakieś przeszkody, które mogą wpływać na zasięg, takie jak wysokie budynki lub drzewa?
Wieś, wokół jest las ok 1km od domu.
AI: Jaki jest Twój dostawca internetu i jaki masz plan taryfowy? To pomoże zrozumieć, jakie prędkości powinieneś osiągać.
PLAY, plan jest na full zero limitów. Chciałbym prędkość przynajmniej 30/40mb