Witam, proszę o pomoc w znalezieniu usterki. Naprawiam wzmacniacz UNITRA PW9013. Na początku, po włączeniu, przepalał bezpieczniki, słychać było od razu przekaźnik. Wymieniłem kilka uszkodzonych elementów, w tym kilka kondensatorów elektrolitycznych, rezystory emiterowe (trzymały parametry, ale brzydko wyglądały), tranzystory mocy (dodatkowo nowe podkładki mikowe).
Obecnie, po włączeniu, nie załącza przekaźnika. Na tranzystorach mocy mam po -37,5 V. Na schemacie jest, że powinno być 38 V. Również w schemacie znalazłem, że pomiędzy rezystorami emiterowymi powinienem zmierzyć 16,7 V, niestety na jednym kanale mam zero, a na drugim 36 V. Gdzie mogę szukać przyczyny? Z góry dziękuję.
Obecnie, po włączeniu, nie załącza przekaźnika. Na tranzystorach mocy mam po -37,5 V. Na schemacie jest, że powinno być 38 V. Również w schemacie znalazłem, że pomiędzy rezystorami emiterowymi powinienem zmierzyć 16,7 V, niestety na jednym kanale mam zero, a na drugim 36 V. Gdzie mogę szukać przyczyny? Z góry dziękuję.