>>21468031
Tak myślałam, że ta niechęć to solidarność zawodowa. Nigdzie nie podważam tego, czy protokół ma być w cenie, czy nie, to są Twoje interpretacje albo słowa innych, ja nie mam z tym problemu, po prostu zadałam pytanie. Temat opisałam skrótowo, a dodałam opis poszczególnej sytuacji na bieżąco, to nie kręcenie, zauważ, że pytałam, jak jest przyjęte z tym protokołem, a nie co zrobić w sprawie protokołu w mojej sytuacji, która wygląda tak i tak. Rozumiem, że nie każdy ma uprawnienia, nie to było tematem mojego pytania. Wręcz dodam jeszcze coś, żebyś miał używanie – prace wykonali dwaj pozostali ludzie, z którymi przeprowadził wymianę instalacji, ci sami, którzy mi powiedzieli, że to jest zrobione tak, że nie będzie działać, jak wszystko podłączę. To, o co mam pretensje, to to, że ten elektryk obiecał mi, że zrobi zabezpieczenie na wyrost, tak by pasowało do przyszłego zwiększenia mocy, sam to zaproponował (to, czy w świetle prawa mógł tak zrobić, to inna kwestia, ale ja o tym nie wiedziałam, wydawało mi się to wręcz logiczne). Pytałam go o to wielokrotnie, również jak miałam już decyzję o warunkach, i cały czas mówił, że zrobił tak, że będzie to wystarczające. Moim zdaniem to właśnie jest nieuczciwe i albo jego błąd i niewiedza, albo celowe wprowadzanie mnie w błąd. Plus to, że nie wywiązał się z opłaconego podłączenia podgrzewaczy, że nie sporządził legendy rozdzielni, że unika kontaktu w sprawie dokończenia tych rzeczy i że osobie fizycznej zaproponował cenę, która, jak się w trakcie okazało, nie była brutto, choć w świetle prawa dla osób fizycznych istnieje tylko cena brutto. Na moje standardy to jest nieuczciwość.