Witam. Zbudowałem taki wzmacniacz na układach D718 x2 na kolumny stereo oraz 2SC5200 na subwoofer. W schemacie rezystory ceramiczne to 15W 15RJ. Z powodu braku tego typu w sklepie założyłem równolegle 10W 33R (zakładam 16,5 Ω 20W). Bardzo grzeją się podczas podania zasilania. Po około 30-40 sekundach są już gorące. Zasilanie z zasilacza komputerowego. Wg. naklejki 12V 46A 552W. Czy grzanie się tych rezystorów może być spowodowane siłą zasilacza, czy należy je wymienić na jakieś inne? Nie mogłem też dostać tranzystorów 2SD468, więc zastąpiłem 2SD1207 jako uzupełnienie dla D718. Z moich improwizacji podwójny potencjometr B50k zastąpiłem liniowym A50k, bo akurat taki miałem. Ogólnie cała sekcja góry stereo w sumie działa poza tymi grzejącymi rezystorami. Sub nie gra w ogóle. Tutaj jedyna różnica od wzoru to kondensator 0,047 µF. Na zdjęciach był zielony, duży foliowy. Pan w sklepie jako "to samo" dał mi taki malutki kondensatorek 472. Postaram się ładnie sfotografować wszystko, wygląd zamierzony. Chciałbym zrobić całą serię w takim stylu do garażu. Inspirowałem się tym filmem https://www.youtube.com/watch?v=RXn6OXe4_NM