Coś w tym stylu. Ustawienia powinny się zapisać dopiero po restarcie. Wtedy jeszcze raz uruchamiasz jako administrator i rozpoczynasz test.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamMarcinva napisał:Nie nic nie podnosiłem
dt1 napisał:Marcinva napisał:Nie nic nie podnosiłem
Czyli dość wybiórczo traktujesz porady. Wątek ma już 8 stron i od 5 strony kręcisz się w kółko. Porada dotycząca manipulacji napięć padła około 70 postów temu i jest do zrealizowania w ciągu minuty. Przez te 70 postów udało się jedynie taktowanie obniżyć
Marcinva napisał:Za chwilę przewinę wątek i zmienię Panie 🙂 tylko czy same napięcia czy też ustawiać któreś te Expo?
Marcinva napisał:Napisałem że będę zmieniał stopniowo te całe Expo, następnie zmienię napięcia,
Marcinva napisał:Szczerze to nie pamiętam już czy zmieniałem na DDR4-4800 - wiem że na dotychczasowych
ustawieniach prędzej czy później łapał zawieszki.
Marcinva napisał:w dzienniku jest coś takiego
Marcinva napisał:Czyli przywrócic BIOS do ustawień fabrycznych ?
Marcinva napisał:chociaż coś mi świta że już go przy wracałem do fabrycznych i też się wieszał a później stopniowo zmieniałem te Expo
turkuc11 napisał:Jeździć obserwować. Jak nic się nie będzie działo to mamy potwierdzenie winnego.
turkuc11 napisał:Możesz spróbować raz na jednej, raz na drugiej kości czy EXPO działa czy nie, jeśli efekt będzie taki sam dla obu to zostanie tylko czekanie na wolne w firmie i podmiana komponentów. Możesz jeszcze spróbować przy 5600 podnieść te dwa napięcia o których wspomniał dt1 i jednocześnie np. podnieść CL/tCL z 30 np. na 36, być może takie złagodzenie parametrów pozwoli ustabilizować sytuację.
Marcinva napisał:Wiesza się tylko na wyższych ustawieniach, więc czy te podwyższanie parametrów w biosie jest aż tak potrzebne?
Ja rozumiem że jak się podkręci to o ileś % szybciej i lepiej chodzi i nie ukrywam abym chciał aby tak bylo.