Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamAT PRO napisał:Nie wiem ale przyłącze to własność zakładu energetycznego oni za nie odpowiadająDo skrzynki nie dostaje się przypadkiem woda?
Mateusz_konstruktor napisał:I po wyłączeniu tym dolnym aparatem nie ma na pewno napięcia na wyjściu?
Może aparat jest uszkodzony?
Myślę tu o tzw. sklejeniu się styków lub zablokowaniu mechanizmu.
Trzeba sprawdzić, czy w gniazdkach nie ma jednak napięcia.
Podobnie trzeba sprawdzić ewentualność występowania zasilania w odbiornikach podłączonych na stałe.
Wini 230 napisał:Nie ma mnie tam na miejscu licznik jest już zgłoszony do ekspertyzy
Mateusz_konstruktor napisał:Nie da rady zdalnie przeprowadzić sprawdzenia działania oświetlenia, lodówki, pompy wody, lampki podłączanej dla testu do gniazdek sieciowych?
CYRUS2 napisał:Tu potrzebna jest wiedza - a nie papier ze szkoły.
Masz papier, ale nawet nie posiadasz miernika.
AT PRO napisał:Kluczyk do skrzynki odbiorca ma , to co za licznikiem to jego skrzynka zapewne w granicy dzialki to to, że ZE montowało skrzynkę nie zwalnia odbiorcy od dbania o nią i sprawdzania czy np. woda nie leje się na licznik lub złącza.
Wini 230 napisał:jestem uprawnionym elektrykiem po szkole tylko nie pracuje w zawodzie
Wini 230 napisał:To nawet Pan wie co posiadam ? Mam multimetr Unita Fazer neonówkę dwubiegunowy próbnik napięcia oscyloskop
CYRUS2 napisał:Masz papier, ale nawet nie posiadasz miernika.
Wini 230 napisał:Wiedziałem czego nie posiadasz..nie mam miernika cęgowego miernika impedancji pętli zwarcia miernika rezystancji uziemienia miernika parametrów RCD
Wini 230 napisał:Wszelkie instalacje były od licznika odłączone rozłącznikiem a licznik pokazywał pobór energii
Wini 230 napisał:Jeśli odłączony od obciążenia licznik pokazuje kilka kW obciążenia i pobranie prawie 1 kWh w ciągu kilku minut to wydaje mi się że nie ma co winić instalacji
Wini 230 napisał:Oprócz wyłączonego rozłącznika był też wyłączony RCD w domu i RCD w garażu wszystkie obciążenia były odłączone
yanes napisał:Co do popsucia to raczej bardzo mało prawdopodobne, a tak pomyślałem, czy jest możliwość pomiaru cęgami każdą z faz, "chodzi o plomby" na załączonych odbiornikach, odświeżam ten wpis po paru godzinach, a nie czytałem poprzednich wpisów i czy pomiar prądu będzie realny, bo sądzę, że tak. Gdybym wpisał coś nie tak, skorygujcie.ma podłączona do dwóch faz bo do trzech faz ten kto podłączył nie umiał podłączyć" wygląda na to, że brat popsuł licznik