witam.
Wykonałem i uruchomiłem niedawno ukad zabezpieczający końcówkę mocy z linku przedstawionego nieco wyżej na forum. i piewsza moja uwaga - ie ma w nim zabezpieczenia przed zwarciem wyjścia wzmacniacza (jest to opóźnione załączanie głośnika, ochrona przed DC na wyjściu oraz zabezpieczenie termiczne).
Moja kolejna uwaga dla osób które będą budowały ten układ-przy niskim napięciu zasilającym końcówke (u mnie +/-40V) konieczna jest zmiana wartości R9 (ja zmieniłem ze 120k na 68k) w przeciwnym wypadku nastąpi kluczowanie przekaźnika (symulacja komputerowa dokładnie to przedstawia - jeżeli ma ktoś ochotę się pobawić

)
Trzecia uwaga to zmiana rezystancji R11 ze 120k na 10k i pojemności C4 z 47u na 100-220uF.Przy R11=120k napięcie na wej(+) komparatora przy załączeniu układu jest od razu wyższe od napięcia na wej (-) więc przekaźnik załączony jest bez żadnego opóżnienia.(tak przynajmniej było na symulacji komputerowej -co można z resztą policzyć z dzielników napięcia

, w oryginalnym układzie już tego nie sprawdzałem tylko od razu wlutowałem nowe elementy i działa ok)
Pozdrawiam
-------------------------
po próbach z koncowką i deko za slabym trofo (troszkę napięcie siadało przy pełnym wysterowaniu basami) okazalo sie ze taka zmiana jest jeszcze niewystarczająca. Poszedłem na całość i zamieniłem R8 z R9

i jest oki. Pamiętajcie że zabezpieczenie to współpracuje z zasilaczem +/-40V (w oryginalnym schemacie dużo większym - zabezpieczenie wzmacniacza PA300)