Witam!
Suby powstaly w troche dziwnych okolicznosciach , mianowicie kumplowi polecilem zeby kupil sobie 30-200-4Ae do nadstawek tzmcyasem dostal AP nie wiem jak ale dostal dwie sztuki . Tak wiec trzeba bylo robic suby,
Policzylem mu co i jak , wyszla paka 37L @42Hz , okazalo sie jednak ze nie ma rurki do zestrjenia go na 42Hz tak wiec jest ona troche za krotka i stroi go na 45Hz .
Co do dzwieku jaki generuje , pierwsze mi sie nie podobalo , ale po 3 godzinach grania sub jakos sie rozruszal (hexfet 400W) i zaczal grac super . W domu przy piecu 400W (550W/4R) daje zadyme jakich malo , w aucie to juz nawet nie mowie co sie dzialo..
Jego najlepsze cechy :
- membrana nie do zniszczenia
- glosnik potrafi przyjac 550W/4R (dla niedowiarkow dalem zdjecie , 44,5V AC 50Hz na cewce Apeka)
- schodzi slyszalnie do okolo 37Hz
- idealny do Auta , po prostu roznosi je , extra do domu , lepszego za ta cene nie kupi , w kinie tez sobie radzi , tylko nisko go trzeba obciac , i daje masarz .
minusy - nie jest poklejony tak jak jak bym chcial (czytaj.- dokladnie)
- ciezka membrana , przez to nie dorownuje szybkoscia np. Tonsilowi GDN 30/120/1 lub 30/80 itp...
Gra kazda muze , najlepiej techno , HH , zagra tez rocka , ale tak jak mowie na szybkich kawalkach , naprawde bardzo szybkich jak dla mnie za malo wykopu wyzszego basu (przez ciezka membrane)
A co do wychylu to przy tych 400W jest on w granicach 1,5cm
Teraz zdjecia.
Na zdjeciach widac tylko jeden ale drugi jest taki sam ( kumpel ma drugiego u siebie , a ten mi pozyczyl na testy
Pozdrawiam!
Chce dodac ze Ap dzisiaj trafia do TUBY DJ BOLO , kumplowi jeszcze malo dB
Fajne? Ranking DIY