więc na odparcie tych zarzutów napisze tak:
zwarcia nie będzie radiatory sa na stałe przymocowane do obudowy nic sie nie wywróci itp
jeśli chodzi o wymiane cepła z tych pierwszych małych radiatorów to w pierwszej konstrukcji były zgodnie z przepływem powietrza ale mi sie nie grzały więc żeby mieć troche wiecej miejsca przy tda odwróciłem je
70 w jest możliwe naczytałem się o tda ale z głośnikiem 4 Ω przy +-28V ja mam troche wiecej więc przy obciążeniuu przetwornicy napięcie spada gdzieś w te granice
co do przetwornicy odsyłam na strone mdcs-a choć ja troche zmieniłem

opierałem sie też na tym schemacie
koszty czesci elektroniczne:62zł
zasialcz atx za free gośc nie chciał nic za 5 zasilaczy (serwis komputerowy)
tak dodam że moc raczej sądze niż wiem że taką ma nie mam odpowiednich przyrządów pomiarowych ale mam opisy tda i opisy wzmacniaczy na tda 7294 i jak byk pisze że tda moc 70W oddaje przy głosniku 4Ω i napięciu +-28V
to by było na tyle dzięki za opinie
Ps ten pająk jest dla mnie bardzo przejrzysty nie widze tu żadnego bałaganu hehehe
a i jeszcze jedno wszystkie układy są odizolowane oczywiście od radiatora
za pomocą podkładek itp nie widze możliwości zwarcia chyba ze tym ktoś o chodnik bedzie rzucał w samochodzie mam jeszcze dwie takie konstrukcje i nic sie nie wywraca i nie robi zwarcia to po prostu nie możliwe chybą że cześci sie przesuna z kawałkiem obudowy są bardzo mocno przyklejone
pająk jest bardziej przejrzysty niż konstrukcje starych telewizorów na lampach gdy były robione też w pajaku
pozdro