raton laveur napisał:
Byla juz o tym kilkakrotnie dyskusja.
Np. zajrzyj tu:
www.elektroda.pl/rtvforum/topic385571.html
Ale kazdy sam wybiera to, co mu sie podoba. Potem rowniez sam bedzie sie tym poslugiwal i ewentualnie tez sie z tym uzeral

.
Owszem, była dyskusja, tak jak w podanym linku, dotycząca ładowanych od przodu i z góry. Lepsza jest ładowana od przodu i z tym zgadzam się w pełni.
Natomiast moje pytanie dotyczy pralki typu slim i górnoładowanej. W wątku z tego linka jest nienajlepsza opinia o slimach. Więc zastanawiam się, czy kupić slima czy jednak górnoładowaną. Tym bardziej, że znalazłem w chyba atrakcyjnej cenie górnoładowane modele AEG (47280 za 1500zł) i Electroluxa (EWT 1326 za 1300zł). Alternatywą jest Bosch slim WXL 24460 za 1700.
Więc czy warto dołożyć do slima i czy będzie on lepszy od podanych przeze mnie górnoładowanych?
I która z gónoładowanych? Bo nie ukrywam, że kusi mnie ten Elektrolux szczególnie ceną
P.s. Wiem, że każdy wybiera co mu się podoba. Dlatego też nie pytam, co się Wam podoba, tylko co jest według Was lepsze. A to duża różnica.
Taki chyba jest sens tego wątku, żeby pytać. Szukałem opinii o slimie Boscha czy o tym modelu Elektroluxa i nie znalazłem. Więc pytam tu. I dostaję odpowiedź: to już było, kup co Ci się podoba. Więc informuję, że o tym nie było. A jeżeli nie masz ochoty odpowiadać, nudzą Cię te same pytania to przecież nie ma przymusu. Nie oczekuję, że ktoś za mnie wybierze, ale pomoże w dobrym, podkreślam dobrym wyborze.
Pozdrawiam
Stefan