Cześć, chce zrobić taki bajer (dwa takie zestawy, na lewą i prawą kolumnę) aby 21 diod mi mrugało do rytmu muzyki (nie musi to być do rytmu basu). Patrzałem trochę na elektrodzie ale nigdzie nie widziałem żeby aż tyle diod ktoś chciał podłączać, wszyscy jedną lub trzy :] diody to są niebieskie/czerwone LED'y 5mm na 3,5v ( nie wiem ile biorą mA, jakby ktoś wiedział, powiedźcie ! ) jakbym je połączył równolegle do kolumny potrzebuje napięcie 3,5v ( to jest wtedy 1/3 mocy wzmacniacza - odpada ) myślałem też o łączeniu szeregowym ( diod ) zrobić 3 rzędy po 7 diod = 24,5 v i takie trzy rzędy łączyć równolegle z kolumną, ze wzmacniacza wchodzi coś koło tego napięcia (jak jest na fulla ) a jak dam ciszej to nie zaświeci :/ najlepsze by było jakie cuś ( nie wiem czy tak się da w ogóle
) żeby te diody brały tylko sygnał ze wzmacniacza (rytm w jakim mają świecić) a prąd z jakiegoś zasilacza że bez względu jakie napięcie wychodzi ze wzmacniacza zawsze będą mrugać tak samo....
p.s nie mam internetu w domu, pisze od kolegi (tymczasowo) więc mogę odpowiedzieć jutro albo dopiero pojutrze...
p.s nie mam internetu w domu, pisze od kolegi (tymczasowo) więc mogę odpowiedzieć jutro albo dopiero pojutrze...