ja mam pytanie jakiej mocy powinna byc taka dioda aby przeciac papier ?? A jakie aby szklo lub blache ??
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamDyski1 napisał:Jak widzę większość postów to chce mi się śmiać... nie stać was na odrobinę zainteresowania stroną "Google" piszecie o jakichś przeróbkach optyki, jakieś kryształy... po co to wszystko, jak pisał PDMK i BOLEK wystarczy wsadzić diodę hitachi do badziewnego bryloczka i temat jest zamknięty... po jednej soczewce jest piękna okrągła i jasna plamka.
Kryształ w optyce to po prostu polaryzator... polecam poczytać książkę z fizyki w dziale "Światło".
pozdrawiam
rafiks napisał:Masz moze jakies zdjecie lub linki do storony jak sa zbudowane te elemy? Bo pierwszy raz o tym prawde mowiac slysze
Dodano po 1 [godziny] 23 [minuty]:
Czy uwas tez tak wyglada punkt gdy się da do diody hitachi soczewke od wskaznika laserowego? ten punkt który wyszedł taki bardzo jasny ma srednice ok 4-5mm a wkolo jest pelno czerwonego i to mi się nie podoba idzie cos z tym zrobic zeby miet tylko punkt?
Wojas napisał:myślę że EX-03 da się zamienić na generator kwarcowy :] więc robię płytkę pod ten generator, zobaczymy co to będzie, Pozdrawiam !