mowia ze gdzies kolo 1979 roku, U nas jak jeszcze bylem ,,kajtem,, to robili dyskoteki na altusach i pamietam ze gralo to bardzo fajnie.
Natomiast mnie podobaly sie inne kolumny tonsila: Tonsil TON200 byly to takie wysokie czarne kolumny, dwa basy, jeden sredni i wyski a nadole mialy taka duuza tube a na glosnikach kratki. Chcialbym takie kupic ale sa trudno dostepne a fajnie graja , moj kumpel takie ma od nowego. Kupil je w 1995 roku bodajze
Wlasnie panowie pomozcie mi. Tak jak juz mowilem pamietam ze w nazwie mialy one ,,TON,, i wiem ze byly mocy 200/400 watt. Z wygladu to Waskie, Wysokie,czrarne, 2 glosiniki basowe, sredni i wysoki ustawiony na gorze obok siebie wszystkie glosniki maja kratki (niedostepne sa maskownice) a na dole Taka tuba bass reflexowa ktora pelni role stojaka ,,podwyzszajacego,,.
Sprawa w tym ze niewiem co to za model a graja naprawde super tylko szkoda ze niegraja u mnie bo niemoge ich dostac, a jak ide do sklepu ktory sprzedaje tonsile i im mowie o co mi chodzi to robia wielkie oczy i ze takich nigdy niewidzieli. Moj kumpel ma takie kolumny i napewno sa ta tonsile i najprawdopodobniej jest to model ,,TON 200,,. Dajcie jakies zdjecie jak macie to bede ,,z zdjeciem szukal,,

i powiedzcie mi (jezeli sluchaliscie) co o nich sadzicie......
Pozdrawiam