Niektórzy z was są może jeszcze za młodzi żeby pamiętać rozwój windowsów choćby od wersji Win95. Szybko po nim ukazała się wersja Win98 a zaraz potem Win98SE - najbardziej stabilna i utrzymująca się bardzo długo na rynku. Podobnie zresztą jak WinXP teraz.
Potem z laboratoriów MS wydostała się pomyłka GENETYCZNA w postaci Windows Millenium. (odpowiednik dzisiejszej Visty) .... Miała zawojować świat (podobniej jak VISTA po XP) ..... tymczasem - nikt nie chciał z tego dziadostwa korzystać bo pachniało zgrozą na 3 km

.... podobnie zresztą jak w przypadku VISTY....
Następnie pojawił się Win XP !!! .... szkoda, że nikt z was nie pamięta tamtej sytuacji i rankingów po kilku latach istnienia Win XP... Było IDENTYCZNIE jak teraz z Win7. Stali zatwardzialcy starego, trzymali się kurczowo jedynie słuznej wersji Win98SE - nie chcąc nawet słyszeć o kolejnych wersjach Windy po Millenium, które było niestabilne i zasobożerne. Co więcej - ci zagorzali przeciwnicy XP na rzecz 98 katowali się tym starym szrotem Win98SE jeszcze przez wiele lat - zanim w końcu poszli po rozum do głowy i odważyli się wyściubić nos troszkę dalej. I wcale nie wyśiubili tego nosa nawet po servicepack2 jeszcze do XP'ka ....
Za to dzisiaj ????... za to dzisiaj tak samo ci sami zagorzali zwolennicy spowolnienia rozwoju - płaczą nad Win7. Och jaki on straszny! .... och jaki on zły? bleee i w ogóle...

.... ja się tylko uśmiecham bo tacy jeszcze przez kilka lat będą się katować WinXP - zamiast korzystać z Win7, który jest o NIEBO lepszy już od XP a o VIŚCIE nie wspomnę bo to także pomyłka genetyczna. Widać MS już tak ma - że czasem wypuści niechcąco potwora ze swoich czeluści.
Ci którzy tak nie lubią Win7 a nawet twierdzą, że Vista jest lepsza ... polecam zrobić prosty test. Na tej samej maszynce - odpalić po kolei 3 systemy: WinXP, Win VISTA i Win7. A następnie zapuścić kopiowanie folderu o pojemności ok 600MB. Po takim prostym teście okaże się, że najgorsza jest VISTA - wypada gorzej od XP'ka !!! ... potem jest Win XP ..... potem dłuuuugo dłuuuug nic (PUSTKA) .... a na pierwszym miejscu Win7. Niektórym to nawet szczęka opadnie

jak porównają czasy kopiowania. A można jeszcze kilka innych testów zrobić.... Ale po co mam o tym mówić, ja już jeżdżę mercedesem (tzn Win7), a niektórzy wolą przez pół życia ganiać małym fiatem(WinXP) bo solidny.
...... Tak więc myślę, że pora zakopać te bajki o tym złym i straszym Win7, który rzekomo jest podobny do VISTY.
Bo Win7 jest CAŁKIEM inny, lepszy, szybszy i wydajniejszy. A co ciekawe daje się odpalać i działa nawet na kompach na których można było dawniej WinXP używać.
Natomiast bajki o trudnej personalizacji - trzeba odłożyć na dno szuflady i po prostu poznać troszkę lepiej ten system zamiast wciąż narzekać

.... niedługo użytkownicy XP skurczą się do 0,7% ..... i to będą wszyscy ci, którzy tutaj tak narzekają na nowe. Narzekają na MS i w ogóle tylko narzekają w życiu chyba na wszystko dookoła.