Cześć. Mam pytanie panowie.Chodzi o elektro zawór na pompie wtryskowej silnik 1,9 dci Scenic 2 2004r. Pewien elektronik powiedział mi ze moje kłopoty z komunikatem 'INJECTION DEFILANTE' to przez zawór pompy wtryskowej, prubuje ustalić czy aby to wogóle możliwe.
Czy to wogóle jest zawór czy czujnik , czy regulator ciśnienia?
W clipie komunikat ten pokazuje jako za niskie ciśnienie paliwa na magistrali.
Wiem ze wtrysków mam sie nie czepiać bo ponoć chodzą super.
Sytuacja wygląda tak ze: odpalam auto jest ok, jadę ok , nie ważne czy zimny czy ciepły silnik, raz depnę mu i jest ok a raz już nie, czasem na małych obrotach a czasem na dużych, ale zawsze gdy zmieniam obroty silnika. Sytuacja jest chora bo wtedy gdy nie spodziewam się np to auto wpada w tryb serwisowy i np nie da się dokończyć wyprzedzać.
W sumie to on tez nie wiedział co mu dolega ale stojąc koło auta usłyszał dziwną pracę silnika jakby rytmicznie co jakieś 30 sek silnik zmieniał deko obroty i chodził głośniej, jakby stukał , może bardziej warkotał.
I stąd twierdzi ze to ten czujnik
Teraz jak waszym zdaniem mam go wymieniać ? czy wogóle to może być jego wina?jak on powienien sie zachowywać.
Prosze o podzielenie się opiniami?
Czy to wogóle jest zawór czy czujnik , czy regulator ciśnienia?
W clipie komunikat ten pokazuje jako za niskie ciśnienie paliwa na magistrali.
Wiem ze wtrysków mam sie nie czepiać bo ponoć chodzą super.
Sytuacja wygląda tak ze: odpalam auto jest ok, jadę ok , nie ważne czy zimny czy ciepły silnik, raz depnę mu i jest ok a raz już nie, czasem na małych obrotach a czasem na dużych, ale zawsze gdy zmieniam obroty silnika. Sytuacja jest chora bo wtedy gdy nie spodziewam się np to auto wpada w tryb serwisowy i np nie da się dokończyć wyprzedzać.
W sumie to on tez nie wiedział co mu dolega ale stojąc koło auta usłyszał dziwną pracę silnika jakby rytmicznie co jakieś 30 sek silnik zmieniał deko obroty i chodził głośniej, jakby stukał , może bardziej warkotał.
I stąd twierdzi ze to ten czujnik
Teraz jak waszym zdaniem mam go wymieniać ? czy wogóle to może być jego wina?jak on powienien sie zachowywać.
Prosze o podzielenie się opiniami?