Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamPiliniak napisał:Obok niego jest światłowód, sygnał DVBT, internet, dwa zwykłe gniazdka.
Brivido napisał:W tanim tzn jakim, jak nie robi?
Brivido napisał:No może faktycznie nie jest to puszka do podłączenia ewentualnego gniazda antenowego.
mvha napisał:Na moje oko to jest mikrorurka 7mm ze sznurkiem do zaciągania kabli. Stosowane do zaciągania światłowodów. Mniejsze niż peszel i łatwiejsze do późniejszego zaciągania.
Cytat:@Chupacabra Nie, zapomniałes kliknąć ,,wyślij"Albo ,,Mafia Deweloperska" skasowała ?
Krzysztof Kamienski napisał:@Łukasz-O Rzeczywiście piękne .....na ile taka instalacja podbija cenę mieszkania ?
Cowboy zagrabie napisał:a moja pani pracująca u dostawcy internetu , bez patrzenia na zdjęcie, po samym słownym opisie stwierdziła: to jest mikrorurka
Chupacabra napisał:
Już znalazłem Link Moderator się popisał.
Łukasz-O napisał:Dziś się robi skrzynki teletechniczne z miejscem nawet na ruter. Każdy mieszkaniec sam decyduje z jakiej sieci i czy oraz jak z "teletechniki" skorzysta
Łukasz-O napisał:To co widzimy na zdjęciach autora wygląda na standard z początku lat 90-tych.
mawerix123 napisał:Ciekawy motyw z tą rurką (jeśli to faktycznie rurka) ale jaki jest jej sens skoro obok jest światłowód a podejrzewam że do rurki nic innego nie wejdzie, po co dwa światłowody w jednym "punkcie"![]()
Łukasz-O napisał:Tam jeszcze nie ma światłowodu, jest zwykły sznurek aby go w przyszłości wciągnąć.
Piliniak napisał:Obok niego jest światłowód, sygnał DVBT, internet, dwa zwykłe gniazdka.
Crazy napisał:jednakże nasi kochani tynkarze zawsze musieli dobić to gdzieś młotkiem
kokapetyl napisał:
Jest taki system stosowany "u nas" Ale ta "rurka" to idzie tylko z rozdzielni głównej (budynku), do rozdzielni mieszkaniowej, a nie do puszki docelowego gniazda. Nie widziałem żeby stosowano tam "jakiś sznurek" Wprowadzenie właściwej instalacji w niego, nie przedstawia żadnych trudności.
Cowboy zagrabie napisał:zauważyłem dziwną tendencję wyciągania nawet stalowych pilotów z peszla a później świdrowanie kablem
kokapetyl napisał:Crazy napisał:jednakże nasi kochani tynkarze zawsze musieli dobić to gdzieś młotkiem
Widziałeś tynkarza z młotkiem ?
Jest taki system stosowany "u nas" Ale ta "rurka" to idzie tylko z rozdzielni głównej (budynku), do rozdzielni mieszkaniowej, a nie do puszki docelowego gniazda. Nie widziałem żeby stosowano tam "jakiś sznurek" Wprowadzenie właściwej instalacji w niego, nie przedstawia żadnych trudności.