Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tammarekdabkowski napisał:W internecie znalazłem że były takie kondensatory ale na tą chwilę są nie dostępne i tam występowały jako kondensator bezpieczeństwa u mnie jest na płytce w zasilaniu kuchenki mikrofalowej Panasonic po jego uszkodzeniu kuchenka całkowicie martwa tak jak po uszkodzeniu bezpiecznika i czy można go na chwilę ominąć żeby sprawdzić czy kuchenka zaświeci?
marekdabkowski napisał:czy mogę go na chwilkę ominąć żeby sprawdzić czy zaświeci
marekdabkowski napisał:Witam mam pytanie jakim kondensatorem mogę zastąpic ten ze zdjęcia ponieważ nie mogę nigdzie go kupić
marekdabkowski napisał:napięcie dochodzi do tego kondensatora ale już z niego nie wychodzi i nie ma innej możliwości ponieważ jest on umieszczony na płytce zaraz za bezpiecznikiem i musi przejść przez niego prąd żeby był przepływ na pozostałe elementy
jarek_lnx napisał:I właśnie taką rolę on pełni w tym przypadku.Takie kondensatory są stosowane zarówno w zasilaczach beztransformatorowych
marekdabkowski napisał:bezpiecznik sprawdzony sprawny, napięcie dochodzi do tego kondensatora ale już z niego nie wychodzi i nie ma innej możliwości ponieważ jest on umieszczony na płytce zaraz za bezpiecznikiem i musi przejść przez niego prąd żeby był przepływ na pozostałe elementy dlatego pytałem czy mogę go na chwilkę ominąć żeby sprawdzić czy zaświeci